Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Εσείς καθορίζετε τις εξελίξεις

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, υποψήφιου στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας, στην αγορά της Νέας Ιωνίας

Ο προβληματισμός, η απογοήτευση και η αγανάκτηση, που έχει προκαλέσει η κατακόρυφη πτώση του τζίρου, αλλά και η κρυφή ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος στη Β Αθηνών, Ορέστης Κολοζώφ,στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στα εμπορικά καταστήματα της Νέας Ιωνίας. Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής δέχτηκε τον βουλευτή με συμπάθεια - έκδηλη ήταν η αναγνώριση πως "μόνο το ΚΚΕ στάθηκε τα τελευταία χρόνια στο πλευρό μας, συμπαραστάθηκε στα προβλήματά μας" - και συζήτησε μαζί του τις τραγικές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει τα μεγάλα πολυκαταστήματα, αλλά και η σοβαρή μείωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων.

"Δυστυχώς, είναι βέβαιο ότι το 36% των εμπορικών καταστημάτων της Νέας Ιωνίας θα κλείσουν άμεσα, αφού η λειτουργία μεγάλου πολυκαταστήματος στην περιοχή, τον τελευταίο χρόνο, έχει εκμηδενίσει τον τζίρο", ήταν τα λόγια απόγνωσης ιδιοκτήτη καταστήματος παιχνιδιών. Χαρακτηριστικές ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησαν και άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούν τα μαγαζιά τους "με νύχια και με δόντια". Φράσεις, που δείχνουν το μέγεθος της "συντριβής" που έχει υποστεί ο εμπορικός κόσμος: "Γίναμε ήδη τα "γκαρσόνια της Ευρώπης". Το ένα μαγαζί βάζει λουκέτο μετά το άλλο", "Χρειαζόμαστε βοήθεια, υποστήριξη για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Τώρα τρεκλίζουμε, σε λίγο θα σωριαστούμε", "Προσπαθούμε να επιβιώσουμε, ούτε σύνταξη δε θα προλάβουμε να πάρουμε"... Ο Ορέστης Κολοζώφ επισήμανε πως κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης έχουν "σαρώσει" τους μικρομεσαίους και εξέφρασε το φόβο του πως η κατάσταση μετά τις εκλογές θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. "Είναι βέβαιο πως σας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Αλλά αυτό εξαρτάται από σας και την ψήφο σας. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός σοβαρού αντίβαρου, που θα μπορέσει να δημιουργήσει αντιστάσεις, που θα μπορέσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Στις 22 Σεπτέμβρη η ψήφος σας πρέπει να είναι στο ΚΚΕ", επισήμανε ο Ορ. Κολοζώφ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη που έχει στα χέρια του ο λαός, αλλά αντίστοιχα και στην αδυναμία που δημιουργεί η "λογική του ραγιαδισμού", την οποία καλλιεργούν στο λαό - κυρίως - τα δύο μεγάλα κόμματα. "Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε αδύναμοι. Εσείς καθορίζετε τις εξελίξεις ανάλογα με την ψήφο και τη συμπεριφορά σας. Μην αφήσετε να σας πείσουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα",ήταν η προτροπή του Ορ. Κολοζώφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ