Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝ
"Παραπονεμένα λόγια... "

... αλλά και αντιΚΚΕ συκοφαντίες

Ο σκοπός της εκλογικής επιβίωσης αγιάζει τα μέσα για το Συνασπισμό, γεγονός που δεν κρύβεται, αλλά αντίθετα είναι φανερό σ' όλη την προεκλογική δραστηριότητα του κόμματος. Τα επιτελεία της Κουμουνδούρου έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει ρεύμα ψηφοφόρων προς το κόμμα τους, αλλά αντίθετα διαρροή ψήφων κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ. Ετσι η προεκλογική δουλιά του κόμματος επικεντρώνεται κυρίως στην αναχαίτιση με κάθε μέσο αυτής της τάσης και ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπεται ο μόνιμος στόχος να αποτελέσει ο ΣΥΝ το ανάχωμα που θα εμποδίσει τη μετακίνηση ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ. Οι συνεντεύξεις στελεχών του ΣΥΝ στον κυριακάτικο Τύπο, αλλά και η εκλογική διακήρυξή του που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, είναι ενδεικτικές

Για να εμποδιστεί η διαρροή ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ δε διστάζει να παραδεχτεί ότι ότι εξαπατήθηκε από το κυβερνητικό κόμμα, ότι πίστεψε στις κεντροαριστερές διακηρύξεις του Κ. Σημίτη κι αντί να δοθεί χρόνος για να ευοδωθεί η σύμπλευση των δύο κομμάτων, ο πρωθυπουργός σταμάτησε αυτή τη διαδικασία σύγκλισης στη μέση και προκήρυξε εκλογές, με αποτέλεσμα το κόμμα του Ν. Κωνσταντόπουλου να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πολιτικής χρεοκοπίας αν μείνει και πάλι εκτός Κοινοβουλίου. Το δίλημμα συνεπώς που θέλει να βάλει στον ψηφοφόρο είναι το εξής: "Μην πάτε στο ΠΑΣΟΚ γιατί εμείς υπήρξαμε συνεπής μαζί του. Αυτό μας γέλασε". Η εκλογική διακήρυξη του κόμματος είναι σαφέστατη όταν σημειώνει: "Μόνος του ο κ. πρωθυπουργός ακύρωσε την εικόνα του μετρημένου ηγέτη που ό,τι λέει το εννοεί και θέλει να φέρει το νέο ύφος και ήθος". Επίσης η πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και νυν υποψήφια βουλευτής του, Μ. Δαμανάκη, είναι άκρως αποκαλυπτική στη συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία": "Η συζήτηση περί κεντροαριστεράς, σημειώνει, υπέστη μια βίαιη ανακοπή με όλη αυτή την εκλογική μεθόδευση".Και συμπληρώνει: "Χωρίς Αριστερά δεν έχει νόημα η κεντροαριστερά".Δηλαδή, "ψηφίστε μας γιατί είμαστε απαραίτητοι για το ΠΑΣΟΚ".

Για να εμποδιστεί η μετατόπιση ψηφοφόρων από τ' άλλα κόμματα προς το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός δε διστάζει να προβοκάρει την πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ετσι η "Κυριακάτικη Αυγή" κατηγορεί το ΚΚΕ ότι παρέχει "Εμμεση στήριξη του δικομματισμού", γιατί τάχα δεν ενδιαφέρετε να κερδίσει ψήφους από τα μεγάλα κόμματα αλλά από τα μικρά. Προφανώς ο Συνασπισμός όταν κερδίζει κανένα ψήφο από μικρό κόμμα τον επιστρέφει αμέσως πίσω!!! Επίσης σε συνέντευξή του στο "Κυριακάτικο Εθνος" ο Ν. Κωνσταντόπουλος επαναλαμβάνει ότι "αντίπαλος του ΣΥΝ δεν είναι το ΚΚΕ. Είναι ο δικομματισμός". Μια στο καρφί και μια στο πέταλο δηλαδή. Και συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ ότι "στηρίζει το δικομματισμό" και επιθέσεις αγάπης. Ο σκοπός - η μη ψήφιση του ΚΚΕ - αγιάζει τα μέσα.

Τέλος, ο Συνασπισμός στέλνει και το μήνυμα προς τα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα που έχουν συνδέσει τη μοίρα τους με το Μάαστριχτ και ευελπιστώντας στη βοήθειά τους, υπογραμμίζει την αμετακίνητη θέση του υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γεγονός που τονίζεται τόσο στην εκλογική διακήρυξη του κόμματος όσο και στις συνεντεύξεις στελεχών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ