Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΚΚΙ
Αοριστίες με "σταθεροποίηση"

Η αοριστολογία, η εμμονή στην απουσία συγκεκριμένων θέσεων για σοβαρά λαϊκά προβλήματα, οι μεγαλοστομίες, αλλά και ο έντονα επιθετικός λόγος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, οξύνονται ως χαρακτηριστικά της προεκλογικής τακτικής του ΔΗΚΚΙ. Σε "μπαράζ" συνεντεύξεων στον κυριακάτικο Τύπο ο πρόεδρός του, Δ. Τσοβόλας, μέσω των παραπάνω χαρακτηριστικών επιδιώκει να διαφοροποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να χάνει και τα... "εκσυγχρονιστικά", συναινετικά του χαρακτηριστικά ιδιαίτερα στα θέματα της οικονομίας.

"Σταθεροποίηση", αυτή είναι η μαγική λέξη που χρησιμοποιεί το ΔΗΚΚΙ, προκειμένου να ονοματίσει τη συμφωνία του, ουσιαστικά στη λογική της επίτευξης των στόχων της σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών, την ίδια λογική που υπαγόρευσε τις πολιτικές λιτότητας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

"Στόχος μας είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας μέσα από ανάπτυξη και κοινωνική προστασία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ. Τσοβόλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη "Καθημερινή". Αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής που προτείνει το ΔΗΚΚΙ, κι είναι ίσως περιττό να υπενθυμίσει κανείς τι σήμαινε η έννοια "σταθεροποίηση" για το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την περίοδο 1985 - 87 όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Δ. Τσοβόλας. Ουσιαστικά, με την τοποθέτησή του αυτή, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, δεν αρνείται την ανάγκη της διατήρησης ενός καθεστώτος λιτότητας, ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για ανάγκη πολιτικών που θα στοχεύουν "στη μείωση των ελλειμμάτων" μέσω αύξησης της παραγωγικότητας. Παράλληλα, ενώ μιλά αόριστα για κοινωνική προστασία, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο της κοινωνικής ασφάλισης, που συνιστούν οι δύο αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ.

Χτες το βράδυ, ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για τη σύσταση των λιστών υποψηφιοτήτων του ΔΗΚΚΙ, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα. Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Τ. Ιντζε στην Α Θεσσαλονίκης, του Σ. Αναστασάκου στην Καρδίτσα καθώς βέβαια και του Δ. Τσοβόλα στη Β Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ