Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεκάχρονο "Θεατρικό Εργαστήρι"

Τα γενέθλια των δέκα χρόνων γιορτάζει φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι του σπουδαίου ηθοποιού του θεάτρου μας Βασίλη Διαμαντόπουλου.Μια δεκάχρονη πορεία που σημαδεύτηκε από επιτυχία στον τομέα την ολοκληρωμένης θεατρικής παιδείας νέων ηθοποιών.

Η πριν από μία δεκαετία απόφαση του Β. Διαμαντόπουλου να ιδρύσει το Θεατρικό Εργαστήρι πήγαζε από τη διαφωνία του ως προς το σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, "λαιμητόμων" όπως τις χαρακτηρίζει, του υπουργείου Πολιτισμού.

Ετσι προέκυψε το δικό του εργαστήρι, όπου δεκάδες νέοι σε διάστημα τριών χρόνων αποκτούν "συνείδηση της δραματικής τέχνης",ενώ "όσοι μπορούν και πρέπει προάγονται στην καθ' εαυτού διετή θεατρική σπουδή".Στη διάρκεια των δύο χρόνων διδάσκεται τόσο η θεατρική όσο και η κινηματογραφική υποκριτική από καθηγητές, όπως οι: Κώστας Κουτσομύτης, Γιάννης Σμαραγδής, Θόδωρος Μαραγκός, Χάρρυ Κλυνν, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Ιάκωβος Καμπανέλλης κ.ά.

Το Θεατρικό Εργαστήρι "Βασίλης Διαμαντόπουλος" εδρεύει στον οδό Μπούσγου 20 και Μουστοξύδη στο Πεδίον του Αρεως (τηλ. 6423.414 - 6435.259).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ