Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...
Του Παύλου ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παραλογισμός; Χρόνια τώρα η ίδια κατάσταση: Στους χώρους εργασίας, στα νοσοκομεία, στα ταξί, στα λεωφορεία, στα σχολεία, στα μαγαζιά, στα σωματεία, στους αθλητικούς χώρους, στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, στις εφορίες, στα σπίτια απέναντι από τις τηλεοράσεις, όλοι μας εκφράζουμε με αγανάκτηση την αντίθεσή μας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, την υγεία, την παιδεία, τη συγκοινωνία, το χουλιγκανισμό, τα ναρκωτικά, την πτώση των ανθρώπινων αξιών, την πτώση της αισθητικής, την πτώση των θεαμάτων, την πτώση της ενημέρωσης. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την εθνική μας υποτέλεια. Την αντίθεσή μας στους κυβερνώντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Της δικής μας και των παιδιών μας με τα τόσα αδιέξοδα για το μέλλον τους.

* * *

Τους κυβερνώντες, όμως, αυτούς, εμείς τους ψηφίζουμε. Εδώ βρίσκεται ο παραλογισμός μας!!! Αρον άρον μας καλούν να παρατήσουμε τις διακοπές μας, να βγάλουμε νέα κυβέρνηση, διότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι οικονομικοί και εθνικής ασφάλειας. "Απειλούμεθα από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ", τους Τούρκους. Να βγάλουμε, λοιπόν, νέα κυβέρνηση, γιατί η σημερινή δεν μπορεί να χειριστεί τους σοβαρούς λόγους; Οχι, μας απαντά η κυβέρνηση Σημίτη. Σύμφωνη και η αξιωματική αντιπολίτευση. Θα μπορεί η νέα κυβέρνηση, ισχυρή με υπογραφή την ψήφο του λαού να πάρει αποφάσεις για την οικονομία, για την εθνική μας αξιοπρέπεια. Γνωρίζουμε καλά στο πετσί μας, χρόνια τώρα, τα οικονομικά μέτρα που θα πέσουν πάλι πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και πόσο θα λυθούν τα χέρια του Σημίτη και κατ' επέκταση των Αμερικανών να "φροντίσουν", διότι "ξέρουν" αυτοί, την εθνική μας αξιοπρέπεια.

* * *

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, τον παραλογισμό μας; Θα μπούμε πάλι στο δίλημμα: Κυβέρνηση Σημίτη ή Εβερτ, επιλέγοντας τις παρενέργειες του παραλογισμού; Αποστροφή από την πολιτική, σιωπή, μοιρολατρία, απάθεια, δεν ψηφίζω ή ψηφίζω άκυρο ή λευκό; Δε θα τους πέσουν καθόλου άσχημα αυτές οι ψήφοι. Ασχημα θα τους πέσουν οι ψήφοι στο ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που φοβούνται. Το κόμμα που έμπρακτα, με θυσίες χρόνια τώρα στέκεται δίπλα στις αγωνίες του λαού. Το μόνο κόμμα που ξεμπροστιάζει ουσιαστικά τους θιασώτες του διπολισμού και ενημερώνει συστηματικά τους εργαζόμενους για τις ύπουλες αποφάσεις στη Βουλή. Επειδή το μέλλον είναι συνέχεια του τώρα, τώρα ψηφίζουμε ΚΚΕ.

* Ο Παύλος Ορκόπουλος είναι ηθοποιός και μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ