Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε επικίνδυνο σημείο η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητά το σωματείο και καταγγέλλει την "τυχοδιωκτική τακτική" των υπευθύνων

Η αδιαφορία και προκλητική αγνόηση των προτάσεων των εργαζομένων έχουν φέρει σε επικίνδυνο, για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, σημείο τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Την καταγγελία αυτή κάνει το Σωματείο εργαζομένων, με αφορμή, τη, για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απώλεια υπό επεξεργασία μεταλλεύματος.

Συγκεκριμένα στις 2/9 από τρύπα που άνοιξε στο καμίνι νούμερο 4 (για τρίτη φορά) χύθηκε όλο το μετάλλευμα - σκουριά στο δάπεδο προκαλώντας επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους στο σημείο αυτό. Οι ζημιές αυτές, επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου σε επιστολή της προς τη διοίκηση της επιχείρησης (η επιστολή που κοινοποιείται προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Εργασίας και ΟΑΕ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, Εργατικό Κέντρο και Επιθεώρηση Εργασίας) είναι ανεξήγητες. Πολύ δε περισσότερο όταν προκαλούνται στην ίδια Η/Κ και κάτω από περίεργες συνθήκες. Σημειώνει, επίσης, ότι, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις (του Σωματείου) για την ποιότητα του μεταλλεύματος, οι υπεύθυνοι, όχι μόνο αγνοούν προκλητικά, αλλά η τακτική τους (της διοίκησης) έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης με τα φυσικά επακόλουθα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετοί εργαζόμενοι που εργάζονται στα ηλεκτροκάμινα, έχουν κινδυνεύσει από τις εκτονώσεις, ενώ πρόσφατα τραυματίστηκε εργαζόμενος.

Το Σωματείο καταγγέλλει την αδιαφορία και την τυχοδιωκτική τακτική των υπευθύνων και ζητάει την άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης και της ασφάλειας των εργαζομένων. Διαφορετικά, προειδοποιεί, με άμεση και δυναμική αντίδραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ