Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
Του Κ. ΝΤΙΝΟΥ

Να γιατί πρέπει να ενισχύσουμε το ΚΚΕ: Αφαιρούν από τους εργαζομένους όλα τα δικαιώματά τους, που κατόρθωσαν με αγώνες να αποκτήσουν. Εργοστάσια κλείνουν. Η ανεργία μεγαλώνει. Μαγαζιά κλείνουν. Οι μικρομεσαίοι εγκαταλείπονται στο έλεος των πολυεθνικών. Οι αγρότες αναγκάζονται να πουλούν τα προϊόντα τους σε τιμή κάτω του κόστους. Οι συνταξιούχοι χάνουν μεγάλο μέρος της σύνταξής τους, τα απαραίτητα γι' αυτούς φάρμακα φθάσανε πολύ ψηλά. Και όλοι οι παραπάνω, όταν διαμαρτυρηθούν, αντικρίζουν τα ΜΑΤ των κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Οσο για το θέατρο, ιδιωτικοποιούνται οι εθνικές σκηνές που πρέπει να είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού μας. Δεκαπέντε χρόνια προσπαθεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα τα "συγγενικά δικαιώματα", όπως σ' όλη την Ευρώπη, και η αντίδραση είναι συνεχής. Τους ηθοποιούς, τους εκμεταλλεύονται συνέχεια τα τηλεοπτικά κανάλια, επαναπροβάλλοντας ταινίες, θεατρικές εκπομπές, σίριαλ, χωρίς να τους αμείβουν.

Χρειάζεται, λοιπόν, μεγάλη σκέψη για να καταψηφιστούν αυτοί που έφεραν και φέρνουν όλους τους εργαζομένους σ' αυτή την κατάσταση; Αυτούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά; Κατάντησαν την Ελλάδα επαρχία της ΕΕ και των Αμερικανών. Ψήφισαν τη Συμφωνία του Μάαστριχτ και δεν μπορούμε μόνοι μας να παίρνουμε αποφάσεις για τη χώρα μας. Οι αποφάσεις για τη χώρα μας παίρνονται στις Βρυξέλλες και ενάντια στη χώρα μας. "Κλείστε τα ναυπηγεία" λεν και τα κλείνουμε. "Μην καλλιεργείτε βαμβάκι", προσοχή εμείς. "Μην καλλιεργείτε ελιές, σταφίδα και άλλα παραδοσιακά για σας προϊόντα", ναι εμείς. Υστερα απ' αυτά πώς να προκόψει η πατρίδα μας; Και μεις; Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;

Μόνο το ΚΚΕ αντιτίθεται σ' όλα τα παραπάνω. Μόνο αυτό συμπαρίσταται και παλεύει έξω απ' τη Βουλή. Να γιατί πρέπει να αντεπιτεθούμε με ψήφο στο ΚΚΕ. Για να έχει μεγάλη δύναμη και μέσα στη Βουλή και ν' αγωνίζεται πιο αποτελεσματικά. Δε χρειάζονται δισταγμοί και συναισθηματισμοί. Γιατί το ΚΚΕ δεν περιμένει τις εκλογές, για να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα και τις ανησυχίες του λαού. Καθημερινά παλεύει μαζί με το λαό για τα προβλήματά του. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της πατρίδας και του λαού, στις εκλογές τους πιάνει ο πόνος για τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους και αρχίζουν τις κοκορομαχίες τους. Αδίστακτα λοιπόν, ψήφος στο ΚΚΕ, για να παλεύει από ισχυρότερες θέσεις, όπως παλεύει όλα τα χρόνια καθημερινά απ' τη μέρα της ίδρυσής του, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

* Ο Κ. Ντίνος είναι συνταξιούχος ηθοποιός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ