Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Τεστ για ΠΑΟ και Μάλκοβιτς

Οι "πράσινοι" στην πρεμιέρα τους επί ελληνικού εδάφους υποδέχονται την Ολίμπια Αργεντινής για τον παγκόσμιο τίτλο

Ο Παναθηναϊκός τιμά σήμερα το ελληνικό μπάσκετ με την παρουσία του στο διηπειρωτικό κύπελλο. Ενα θεσμό που ξεκίνησε την ιστορική του πορεία το 1966 στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή της Ισπανικής Ρεάλ, της Ιταλικής Βαρέζε, της Κορίνθιανς από τη Βραζιλία και του Σικάγο από τις ΗΠΑ και που διακόπηκε το 1987. Στην πορεία είχε χάσει το νόημά του. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια είχε εξελιχθεί σε ένα διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων. Από φέτος η ΦΙΜΠΑ αποφάσισε την αναβίωση του θεσμού με τη συμμετοχή των πρωταθλητριών ομάδων της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Ολίμπια: Η δύναμη στην περιφέρεια

Αντίπαλοι λοιπόν στις 20.00 στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός με την Ολίμπια ντε Βενάδο Τουέρτο της Αργεντινής (ζωντανή μετάδοση "Super Sport"). Πριν μια βδομάδα η Ολίμπια είχε επικρατήσει στην έδρα της με 89-83. Οι "πράσινοι" θα επιδιώξουν σήμερα τη ρεβάνς που θα τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν σε τρίτο παιχνίδι (την Πέμπτη) το τρόπαιο. Οι Αργεντίνοι ήρθαν την Κυριακή στην Αθήνα αισιόδοξοι για την έκβαση της αναμέτρησης ή των αναμετρήσεων. "Ο ΠΑΟ είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, αλλά εμείς είμαστε της Λατινικής Αμερικής. Ολα είναι πιθανά και πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Θέλουμε αυτό τον τίτλο για την Αργεντινή. Να παίξουμε κοντά στο καλάθι θα είναι δύσκολο και έτσι θα προτιμήσουμε να τρέξουμε στην περιφέρεια" τόνισε ο προπονητής της Ολίμπια, Οράσιο Σεγκούι, που αν μη τι άλλο, σε περίπτωση επιτυχίας θα έχει να λέει στα εγγόνια του, ότι η Ολίμπια κατέκτησε τον κορυφαίο τίτλο στην ιστορία της στη χώρα του Ολύμπου.

Πονοκέφαλος ο πίβοτ

Για τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς το σημερινό παιχνίδι θυμίζει θεατρική πρεμιέρα και μάλιστα με πρωταγωνιστές άγνωστους στο ελληνικό κοινό. Από τους παίκτες που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στις 11 Απρίλη '96, θα καθίσουν απόψε στον πάγκο οι Οικονόμου, Αλβέρτης, Κόρφας και Βουρτζούμης. Οι υπόλοιποι λίγο έως πολύ θα αισθάνονται το άγχος του πρωτάρη. Επιπλέον, από την απόδοσή τους θα εξαρτηθεί εν πολλοίς, αν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα εγκρίνουν τις σκηνοθετικές ιδέες του Σέρβου προπονητή και τη μοναδική στα χρονικά απόφασή του, να κρατήσει για τον εαυτό του όλα τα μπράβο για την κατάκτηση του τροπαίου, αμφισβητώντας έμμεσα με τις κινήσεις του, την προσφορά των παικτών που πέρυσι είχε στη διάθεσή του.

Ο Παναθηναϊκός δε θα έχει ούτε σήμερα στη διάθεσή του και πιθανότατα ούτε και το Σάββατο, που ξεκινάει το 5ο επαγγελματικό πρωτάθλημα, τον αντικαταστάτη του Στόγιαν Βράνκοβιτς. Τα μεγάλα ονόματα στη θέση του σέντερ έχουν ήδη κλείσει ομάδα για τη νέα περίοδο κι αναγκαστικά ο Μπ. Μάλκοβιτς αναζητάει παίκτη από το... καλάθι με τα αζήτητα. Τις τελευταίες ημέρες ως λύσεις ανάγκης ακούγονται ακόμα και τα ονόματα των Ντιν Γκάρετ και Ρόι Τάρπλεϊ που αγωνίστηκαν πέρυσι στη χώρα μας χωρίς να εντυπωσιάσουν. Συζητιούνται επίσης οι περιπτώσεις συνεργασίας με τον 32χρονο Κέβιν Ντάκγουορθ που πέρυσι αγωνίστηκε για μικρό διάστημα στους Μιλγουόκι Μπακς και με τον Τζον Σάλεϊ, πρώην συμπαίκτη του Ουίλι Αντερσον στους Ράπτορς.

Κομισάριος του αγώνα Παναθηναϊκού - Ολίμπια θα είναι ο ίδιος ο γγ της ΦΙΜΠΑ, Μπ. Στάνκοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ