Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κανένας εφησυχασμός
  • Ο Μπάγεβιτς προειδοποιεί τους παίκτες του για το σημερινό παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ
  • Τακτική - παγίδα των Ούγγρων

Σε... αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και δεν πρόκειται να ηρεμήσει πριν από τη λήξη του σημερινού αγώνα απέναντι στη Φερεντσβάρος (21.30, ΣΤΑΡ). Τον "πρίγκιπα" δεν προβληματίζει τόσο η δυναμικότητα της αντιπάλου, όσο ο κίνδυνος εφησυχασμού των παιχτών του, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Ούγγροι.

Διαπιστώνει μια οργανωμένη προσπάθεια να υπνωτιστούν οι ποδοσφαιριστές του ή να φορτωθούν με άγχος αφού εμφανίζονται από τους ανθρώπους της Φερεντσβάρος ως φαβορί. Ετσι λαμβάνει τα μέτρα του ώστε να μη βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Επαναλαμβάνει συνεχώς πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των αντιπάλων και να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, αναμένοντας ένα διαλυμένο σύνολο.

Περίεργες δηλώσεις Μούχα

Η αλλαγή του προπονητή και οι τραυματισμοί δεν καθιστούν απριόρι χαμένους τους γηπεδούχους και ο Μπάγεβιτς το ξέρει καλά. Μάλιστα είναι αρκετά εκνευρισμένος από τη δήλωση του Μούχα, υπηρεσιακού τεχνικού της Φερεντσβάρος, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα περάσει στον επόμενο γύρο. Παρότι κατανοεί πως η προσπάθεια παραπλάνησης του αντιπάλου είναι μέσα στο παιχνίδι, θεωρεί απαράδεκτο από επαγγελματία προπονητή να καταδικάζει την ομάδα του. Ισως επίσης να εκλαμβάνει τη δήλωση Μούχα ως κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης και της αντίληψής του.

Με 11άδα "Καστοριάς"

Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Μπάγεβιτς αν και δεν το ξεκαθαρίζει μάλλον θα παρατάξει την ίδια 11άδα με την οποία ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δηλαδή τους Στρακόσια, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδη, Νταμπίζα, Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτο, Αλεξανδρή, Νινιάδη, Κακλαμάνο, Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς. Αν και οι επιλογές του Μούχα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις τελικές του αποφάσεις, οι πληροφορίες από τη Βουδαπέστη θέλουν να "παίζεται" μόνο μια θέση, για την οποία όμως δεν έχει καταλήξει.

Αυτό που ευχαριστεί τον "Ντούσκο" είναι οι καιρικές συνθήκες. Μπορεί η θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όμως προς το παρόν δε βρέχει. Γεγονός που σημαίνει ότι ο αγωνιστικός χώρος θα είναι σε καλή κατάσταση αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι ως την ώρα του παιχνιδιού.

Γρίφος η Φερεντσβάρος

Γρίφο αποτελεί η εικόνα την οποία θα παρουσιάσει η ουγγρική ομάδα, αφού η κατάστασή της δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Σαν να μην έφτανε η αλλαγή στην πρωτοκαθεδρία του πάγκου, υπάρχουν επτά τραυματισμοί βασικών της παιχτών. Στους ήδη γνωστούς Χάιντου, Λίζτες, Σίμον, Νιτσένκο, Νίλας προστέθηκαν οι Μιριούτα, Γιάγκοντιτς που χτύπησαν στο σαββατιάτικο παιχνίδι της ομάδας τους για το πρωτάθλημα. Ετσι κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ποια θα είναι η 11άδα που θα παραταχθεί απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυλαία εις... τριπλούν (2005-02-12 00:00:00.0)
Ασχημες οι τελευταίες εντυπώσεις (1998-07-23 00:00:00.0)
Με αλλαγές και ενισχυμένο κέντρο (1997-10-22 00:00:00.0)
Η μεγάλη πρόκληση (1997-08-13 00:00:00.0)
"Τονωτική ένεση" (1996-09-07 00:00:00.0)
Μανωλάς: "Αν μιλήσω"... (1996-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ