Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν τον δήμαρχο οι εργαζόμενοι

Την υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν με τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλη ζητούν οι εργαζόμενοι του δήμου, που κάνουν σήμερα στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Δημαρχείου. Καταγγέλλουν τον δήμαρχο, Κ. Κοσμόπουλο, πως αθέτησε όλες τις συμφωνίες που έγιναν για την επίλυση χρόνιων οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δημάρχου και συνδικάτων είχαν καταλήξει σε ένα χρονοδιάγραμμα που δρομολογούσε την καταβολή των ειδικών επιδομάτων που εκκρεμούν από το 1989 σε 3 δόσεις, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μονιμοποίηση των εκτάκτων και τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών εργασίας, που επικρατούν στους περισσότερους χώρους δουλιάς και ιδιαίτερα στον τομέα καθαριότητας, όπου η κατάσταση για τους εργαζόμενους είναι κόλαση.

Επίσης, καταγγέλλουν τον δήμαρχο ότι εναρμονισμένος με τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, προωθεί συστηματικά την ιδιωτικοποίηση τομέων του δήμου, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να ημιαπασχολούνται και να ανοίγει έτσι ο δρόμος για μαζικές απολύσεις, ενώ παράλληλα οργιάζουν οι φήμες για μίζες και προμήθειες γύρω από την ανάθεση των έργων. Επίσης, γιατί δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων σχετικά με τις οικονομικές διεκδικήσεις, δεν παίρνει μέτρα για τις συνθήκες δουλιάς και δεν ξεκινά τη διαδικασία δημοπράτησης για την αλλαγή των σαράβαλων απορριμματοφόρων, από τα οποία καθημερινά κινδυνεύουν εργαζόμενοι και πολίτες. Τα περισσότερα διαθέτουν χαλασμένα φρένα και αναρτήσεις και όσα κυκλοφορούν,από τις επίπονες προσπάθειες των εργαζομένων. Δεν καθόρισε τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για να λυθούν τεράστια οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα του δήμου και αδιαφόρησε πλήρως για τους εκατοντάδες έκτακτους που βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας, ενώ μοιράζει τα έργα του δήμου σε ιδιώτες και αφήνει το προσωπικό ημιαπασχολούμενο.

Τα τέσσερα σωματεία των εργαζομένων, με εξορμήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ενημερώνουν τους δημότες Θεσσαλονίκης για τα προβλήματά τους και στη συνέχεια δεν αποκλείουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν εγκαταλείψει η δημοτική αρχή την αδιαλλαξία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ