Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανώτατες διακρίσεις

Τιμήθηκαν χτες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, οι χρυσοί και αργυροί Ολυμπιονίκες

Μια νέα τιμή περίμενε χτες τους Ολυμπιονίκες της Ατλάντα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, που άνοιξε χτες τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για την ελληνική ολυμπιακή αποστολή. Πρωταγωνιστές βέβαια όπως και στην Ατλάντα οι 8 αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο. Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες τιμήθηκαν με το χρυσό σταυρό του τάγματος της Τιμής. Μοναδική εξαίρεση ο Πύρρος Δήμας που έχει ήδη τιμηθεί από το 1992 με το συγκεκριμένο παράσημο και δεν ήταν βέβαια δυνατό να το ξαναπάρει. Ετσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απένειμε προσωπικό έπαινο. Με το χρυσό σταυρό του τάγματος της Υιμής τιμήθηκαν οι Ν. Κακλαμανάκης, Γ. Μελισσανίδης και Κ. Κακιασβίλι. Οι αργυροί Ολυμπιονίκες Ν. Μπακογιάννη, Λ. Κόκκας, Λ. Σαμπάνης και Β. Λεωνίδης τιμήθηκαν με το χρυσό σταυρό του τάγματος του Φοίνικα.

Ο Κ. Στεφανόπουλος καλωσορίζοντας την ελληνική ολυμπιακή αποστολή τόνισε ότι οι Ελληνες Ολυμπιονίκες με τις επιτυχίες τους απέδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να διακριθεί. Επισήμανε ιδιαίτερα τη σημασία των ελληνικών επιτυχιών τη στιγμή που η Ελλάδα διεκδικεί την ανάληψη των Ολυμπιακών του 2004.

Στη χτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Ράλλης και Τζ. Τζαννετάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο αρχηγός της ΝΔ Μ. Εβερτ, υπουργοί και στελέχη αθλητικών ομοσπονδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ