Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Δεκάδες δημοσιογράφοι νεκροί στη Λατινική Αμερική

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δε φαίνεται να είναι τα πιο φιλόξενα μέρη για δημοσιογράφους. Σύμφωνα με έκθεση της "Διαμερικανικής Ενωσης Τύπου", που αναγνώστηκε χτες στη διάρκεια φόρουμ για την ελευθερία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο Μπουένος Αϊρες, περισσότεροι από 160 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί μέσα στα τελευταία οχτώ χρόνια στη Λατινική Αμερική, 45 έπεσαν θύματα απαγωγής, περισσότεροι από 1.000 δέχτηκαν επιθέσεις, 205 δέχτηκαν δολοφονικές επιθέσεις!

Ενα από τα πρώην μέλη της "Διαμερικανικής Ενωσης Τύπου", ο Ραούλ Κράισελμπερντ, δήλωσε ότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πως οι Δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής υποφέρουν ακόμη "από μεγάλα ελαττώματα". Κατά την άποψή του, οι μεγάλες κοινωνικές αδικίες που υπάρχουν στα κράτη της περιοχής θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις Δημοκρατίες αυτές και, κατά συνέπεια, την ελευθερία του Τύπου.

Το φόρουμ του Μπουένος Αϊρες για τα ΜΜΕ είναι το τρίτο που διοργανώθηκε από τη "Διαμερικανική Ενωση Τύπου" και τη διεθνή ένωση "Φόρουμ Ελευθερίας", που εδρεύει στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στη διάρκεια του τρέχοντος έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ