Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΠΠΟΥ

Εκπαιδευτικός, υποψήφια στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας

1. Δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε το 24ωρο μιας γυναίκας που ανήκει στις μηπρονομιούχες, είναι άνεργη δηλαδή ή μετά από "δική της επιλογή" μένει στο σπίτι. Ποιο να πούμε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημά της; Οτι πρέπει να υπολογίζει ακριβώς ό,τιδήποτε ψωνίζει για τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς της; Το αν δεν έχει κρατικό παιδικό σταθμό στη γειτονιά της, ότι θα έχει από κοντά, όπου πάει και ό,τι κάνει, το πιτσιρίκι της; Το αν το μεγαλύτερο παιδί, που πάει δημοτικό και έχει βάρδιες στο σχολείο, χρειάζεται τη μάνα του να το πηγαινοφέρνει στο σχολείο, τα αγγλικά και ίσως το φροντιστήριο (και επιμένουν οι κυβερνώντες τον αιώνα αυτό, ότι η πολιτική τους δίνει ίσες ευκαιρίες σ' όλα τα Ελληνόπουλα) γιατί με όλα αυτά που ακούει να γίνονται καθημερινά φοβάται; Το ότι πρέπει αυτές τις μέρες να βρει 50.000 - 60.000 δραχμές παραπάνω για να αγοράσει τα απαραίτητα για την καινούρια σχολική χρονιά (και επιμένουν οι κυβερνώντες τον αιώνα αυτό, πως παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση);

Και σκεφτείτε σαν τέλος, σ' αυτό το 24ωρο, γεμάτο από "λάμψη", να της πει ο άντρας της ότι τον απολύσανε!

Εσείς, απ' όλα αυτά ποιο θα διαλέγατε σαν το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελληνίδων σήμερα;

2. Η απάντηση απλή, πολύ απλή. Γιατί το ΚΚΕ πάλευε, παλεύει και θα παλεύει, για να δουλεύουν, να τρώνε σωστά και καλά, να διασκεδάζουν με αξιοπρέπεια, να πηγαίνουν σχολείο, να μαθαίνουν ξένες γλώσσες, να κάνουν διακοπές, να σπουδάζουν χωρίς άγχος, αυτοί που πραγματικά το θέλουν, να νιώθουν άνθρωποι όλοι οι Ελληνες.

Ιδιαίτερα οι Ελληνίδες, ψηφίζοντας ΚΚΕ, ενισχύοντάς το, δυναμώνουν τη φωνή τους, αποκτούν το μεγαλύτερο φίλο και σύμμαχο που παλεύει στο πλάι τους, για τα προβλήματά τους, μέσα στη Βουλή και έξω, στους αγώνες τους.

3. Είναι νομίζω περιττό να διευκρινίσουμε πως όλα αυτά δε θα τα κάνει το ΚΚΕ στις 23 Σεπτέμβρη. Πρέπει όμως να πούμε ότι όλα αυτά που αναφέραμε είναι δικαίωμα του κάθε Ελληνα πολίτη. Οι συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθούνται τα μετέβαλαν σε διεκδικήσεις. Και κάποιοι άλλοι πολιτικοί, πιο "έξυπνοι" εκείνοι, τα ονομάζουν "επαιτείες".

Αν δεν αντεπιτεθούμε με αγώνες μετά τις εκλογές όλοι μαζί, δε θα μας χαρίσουν τίποτα για τα παιδιά μας.

Πιστεύω ότι οι αγώνες μας δεν πρέπει να τελειώνουν μαζί μ' εμάς.

Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχίζονται από τα παιδιά μας, οι αγώνες των παιδιών μας από τα εγγόνια μας και έτσι γράφεται η ιστορία του κινήματος. Επομένως, ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά έχουμε όλοι μας, όχι μόνο οι γυναίκες.

4. Είμαι μέλος του ΚΚΕ. Επομένως το πρώτο σκέλος της ερώτησης δεν έχει νόημα για μένα. Ως προς το δεύτερο σκέλος, πού πρέπει σαν κόμμα συνολικά να δώσουμε έμφαση; Στη νέα γενιά!

Διδάσκω είκοσι χρόνια. Δούλεψα σε φροντιστήρια, σε πολύ μεγάλα ελληνικά και ξένα σχολεία, εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύω στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Πιστέψτε με, οι νέοι μας, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη που ανήκουν, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα κάθε μέρα, πνίγονται. Μη σας ξεγελούν τα σκουλαρίκια τους και οι αλογοουρίτσες τους. Αντίδραση είναι. Η ψυχούλα τους το ξέρει. Και αν θέλετε, είναι στο χέρι των κομμουνιστών αυτή την αντίδραση να τη στρέψουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μήπως προσέξατε πόσοι νέοι ανέβηκαν να ρομαντζάρουν στην Ακρόπολη κάτω από την αυγουστιάτικη Πανσέληνο;

***

Η Χρυσούλα Κάππου γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστημιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της DIJON. Δουλεύει είκοσι χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από το 1985 διδάσκει στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Είναι αντιπρόεδρος στο ΔΣ του μεικτού σωματείου του Γαλλικού Ινστιτούτου. Είναι μέλος του ΚΚΕ από το 1975. Μέλος της ΑΕ και του Αχτιδικού Γραφείου στην Αχτίδα Παιδείας και Ερευνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών σας είναι μέτρο προόδου, πολιτισμού και ανθρωπιάς (2023-12-06 00:00:00.0)
Τα σχολεία τα κλείνει η κυβέρνηση! (2020-10-01 00:00:00.0)
Το εκπαιδευτικό σύστημα της ΕΣΣΔ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (2017-11-01 00:00:00.0)
Στη γύρα και τη ζητιανιά για να επιβιώσουν τα σχολεία; (2011-07-26 00:00:00.0)
Ζητούν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους (2001-04-25 00:00:00.0)
Γιατί ενιαίο 12χρονο δημόσιο σχολείο (1999-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ