Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, υποψήφια στο Νομό Φλώρινας

1. Η ανεργία στις γυναίκες και ιδιαίτερα στις νέες αυξάνεται συνεχώς, επαναφέρονται οι νόμοι που είχαν καταργηθεί από το 1982, όπως είναι αυτός της απαγόρευσης της νυκτερινής και της κυριακάτικης εργασίας. Κλάδοι εργασίας και εργοστάσια που απασχολούσαν κυρίως γυναίκες κλείνουν. Η πολιτεία μεταφέρει στην οικογένεια τις υποχρεώσεις της. Αντί για αύξηση των κοινωνικών παροχών, στους τομείς της υγείας, της παιδείας, κλπ. προχωρούν στην ιδιωτικοποίησή τους.

Πόσο, αλήθεια, πραγματική είναι η εικόνα της γυναίκας που προβάλλουν τα ΜΜΕ, που αγνοούν το διπλό και τριπλό ρόλο της στη δουλιά, στην οικογένεια, στην κοινωνία, με τα καθημερινά προβλήματα που στραγγαλίζουν τη ζωή μας; Αντί γι' αυτά, στο όνομα της "ελεύθερης αγοράς", προτείνεται η "σεξουαλική απελευθέρωση" και ενισχύουν δυναμικά την άμεση και έμμεση πορνεία. "Ινστιτούτα αισθητικής", "Γραφεία ευρέσεως εργασίας", κυκλώματα μανεκέν, ροζ γραφεία, ροζ τηλέφωνα! Ακόμα και στα χωριά της περιοχής μας, υπάρχουν παμπ και καφετερίες, που προωθούν την πορνεία αλλοδαπών. Η εικόνα είναι τραγική και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η πορνεία και η σωματεμπορία ακολουθεί το χάρτη των φτωχών του κόσμου. Πάρα πολλά τα κρούσματα της παιδικής πορνείας το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα. Εμείς θα κάτσουμε με δεμένα τα χέρια;

2. Γιατί το ΚΚΕ, και με λόγια και με έργα, έδειξε πως συμφωνεί και αγωνίζεται για την ισότιμη θέση της γυναίκας. Το έδειξε και το δείχνει καθημερινά, καλώντας όλες τις γυναίκες να δραστηριοποιηθούν στους γυναικείους δημοκρατικούς συλλόγους. Γιατί το ΚΚΕ προτείνει και αγωνίζεται συγκεκριμένα, ώστε να στηριχτούν και να αναπτυχθούν βιομηχανικοί και αγροτικοί κλάδοι, που απασχολούν μεγάλο αριθμό γυναικών. Να εκσυγχρονιστεί η υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία της υγείας των γυναικών, όχι μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας, αλλά και σε όλη την παραγωγική ηλικία της, να ιδρυθούν δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και να γίνει αναπροσαρμογή των ωραρίων λειτουργίας των σχολείων, να χορηγηθεί επίδομα σε όλες τις μη εργαζόμενες γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν προϋποθέσεις για κανονική σύνταξη.

Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις υπέρ των γυναικών, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου.

3. Δεν πιστεύω και δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνει κάτι το ουσιαστικό, αν δεν κινηθούμε. Σήμερα φαίνεται μια διαφορετική δυναμική στις γυναίκες, γιατί οι κατακτήσεις τους απειλούνται, ενώ τα οξυμένα προβλήματα δημιουργούν αγανάκτηση. Εκτιμώ ότι δε μας έμεινε άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος της αντίστασης, της ανάπτυξης ενός μαζικού και ενωμένου μετώπου πάλης, που μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εμείς οι γυναίκες, που φέρνουμε το νέο, τη ζωή, θα πρέπει και να φροντίσουμε η νέα γενιά να μπορεί να ζήσει σε μια κοινωνία, χωρίς το φόβο του πολέμου, των ναρκωτικών, τέλος, θα έλεγα, χωρίς το φόβο της θέσης του περιθωρίου που θα μπορεί να βρει στέγη μόνο στους "υπόγειους χώρους" των νέων μέτρων που άλλοι τους ετοιμάζουν.

4. Η δράση και η προσφορά ενός μέλους του ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα. Εγώ, εκλεγώ - δεν εκλεγώ, θα συνεχίσω να παλεύω για τα προβλήματα γενικότερα της πατρίδας μας, αλλά και ειδικότερα του Νομού Φλώρινας, που πραγματικά είναι ο νόμος της εγκατάλειψης.

Η γυναίκα εδώ είναι η γυναίκα που δουλεύει στο σταύλο και στα χωράφια. Την ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ τη βιώνει καθημερινά "στο πετσί της". Βλέπει τα παιδιά της να μην έχουν ούτε τις στοιχειώδεις δυνατότητες, σε αντιδιαστολή με τα παιδιά στην πόλη, ούτε στη μόρφωση, στην άθληση, κι ας έστησε ο κ. Λιάνης - και ο κάθε Λιάνης - ένα γυμναστήριο ολυμπιακών προδιαγραφών εκεί όπου ούτε παιδιά ούτε νέοι υπάρχουν, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών. Αλλά και αυτοί οι νέοι που υπάρχουν, το πρώτο που θα ήθελαν θα ήταν δουλιά και ψωμί! Ολος αυτός ο κόσμος, οι ακρίτες, που επιμένουν και αντέχουν, έχουν την ανάγκη της στήριξης, που εμείς οι κομμουνιστές υποσχόμαστε ότι θα τους τη δώσουμε.

***

Η Φωτεινή Μαυροπούλου γεννήθηκε στο Νέο Καύκασο του Νομού Φλώρινας και μένει στο Φιλώτα Φλώρινας. Είναι 37 χρόνων, παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Φλώρινας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-12-10 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα νεαρά ζευγάρια (2007-06-16 00:00:00.0)
Οι γυναίκες στην υπεράσπιση της Επανάστασης (2003-12-11 00:00:00.0)
Ενίσχυση της πορνείας με απόφαση του Δήμου Αθήνας (2003-07-13 00:00:00.0)
Οταν τιμωρούνται τα θύματα και όχι οι θύτες... (2001-08-26 00:00:00.0)
Να μη συναινεί ο δήμος στην πορνεία (1999-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ