Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύθηκε ο Γ. Τράγκας από το "Σκάι"

Στην παρέμβαση και στις πιέσεις του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Σημίτη και του συγκροτήματος Λαμπράκη, αποδίδει ο Γιώργος Τράγκας την ευθύνη για την αιφνίδια χτεσινή απομάκρυνσή του από τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου, τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με το όσα ισχυρίστηκε ο Γιώργος Τράγκας σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ασκήθηκαν πιέσεις στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, μετά την προχτεσινή εκπομπή "Χωρίς αναισθητικό", στην οποία έβαλλε κατά του Κ. Σημίτη, του Χρ. Λαμπράκη και των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Πιέσεις, όπως είπε, δέχτηκε και ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού "Πλάνετ", ο Μ. Ανδρουλιδάκης, για να τον απολύσει, αλλά ο ιδιοκτήτης του σταθμού δεν "υπέκυψε".

Για απειλές και πιέσεις κατηγόρησε το γραφείο του πρωθυπουργού και το συγκρότημα Λαμπράκη, ενώ μίλησε και για επεμβάσεις του Σωκράτη Κόκκαλη και του Γιώργου Μπόμπολα. Για να υπογραμμίσει την αλληλοεξάρτηση των διαπλεκόμενων, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Σημίτη εκβιάζει τον ΣΚΑΪ, αφού ο σταθμός έχει διάφορα οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις. Για το λόγο αυτό, "κατανοεί απόλυτα τη θέση του Γ. Αλαφούζου, ως επιχειρηματία". Αλληλοεκβιασμοί όμως, όπως ανέφερε, γίνονται και σε άλλους ιδιοκτήτες, οι οποίοι χρωστούν στο δημόσιο. Ετσι κρύβουν τα δισ. που χρωστάει στο δημόσιο ο Μίνως Κυριακού και ο ιδιοκτήτης του "Εθνους" Γιώργος Μπόμπολας.

Ο Γιώργος Τράγκας υποστήριξε επίσης ότι οι πρόωρες εκλογές έγιναν για να "πάρει τα ψηφιακά ο Κόκκαλης πριν λήξει το 1996", ενώ μίλησε και για δισ. που παίρνει ο μεγαλοεκδότης Χρήστος Λαμπράκης από τα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ΣΚΑΪ, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι ο σταθμός "υπερασπίζεται" τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την ελευθερία της έκφρασης. Θεωρεί, όμως, ότι ο Γιώργος Τράγκας με την προχτεσινή του εκπομπή ήρθε σε "κατάφωρη αντίθεση με τις βασικές αρχές λειτουργίας του σταθμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ