Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στη "ΜΙΣΚΟ"

Προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, από τις 10π. μ - 12 μ., οι εργαζόμενοι της μακαρονοβιομηχανίας "ΜΙΣΚΟ" στην Πάτρα, αντιδρώντας στις απολύσεις 40 συναδέλφων τους, που ανακοίνωσε η εταιρία. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με στάσεις εργασίας, ως την επόμενη βδομάδα και ανάλογα με τις απαντήσεις της εταιρίας, θα αποφασίσουν για τις παραπέρα ενέργειές τους. Το κύριο αίτημά τους είναι να διευρυνθεί η παραγωγική βάση του εργοστασίου και να παράγονται όλα τα προϊόντα με τη φίρμα "ΜΙΣΚΟ", στην Πάτρα.

Η εταιρία - που αγοράστηκε το 1991 από την πολυεθνική BARRILA - προσπάθησε να δικαιολογήσει τις απολύσεις, επικαλούμενη την αντικατάσταση γραμμών παραγωγής με μια νέα, καθώς και τον ανταγωνισμό, που επιβάλλει τη μείωση του κόστους εργασίας...

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις ομαδικές απολύσεις και εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, προκειμένου να αποτραπούν οι "μεθοδεύσεις της εργοδοσίας". Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι απολύσεις είναι "ενταγμένες σε σχέδιο συρρίκνωσης της παραγωγής του εργοστασίου και την προσπάθεια της πολυεθνικής να καλύψει την ελληνική αγορά με προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ιταλία καθώς και με παραγγελίες φασόν". Τέλος, η ΓΣΕΕ, καλεί τους αρμοδίους να παρέμβουν και να σταματήσουν τις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ