Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Αγχώδης νίκη

Ο ΠΑΟ κέρδισε την Ολίμπια Λιουμπλιάνα με 75 - 67, αλλά έδειξε τις αδυναμίες του στη ρακέτα

Εστω κι αν δεν αγωνίστηκε σαν πρωταθλητής Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του. Η Ολίμπια Λουμπλιάνας τον δυσκόλεψε περισσότερο του αναμενομένου. "Είναι πολύ καλή ομάδα και θα κάνει πολλές ζημιές στον Γ όμιλο", διέγνωσε ο Ν. Οικονόμου. Ισως να είναι κι έτσι. Απ' τη στιγμή όμως που δεν έκανε ζημιά στον χτεσινό Παναθηναϊκό, θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του ομίλου.

Το τελικό 75 - 67 (30 - 29) δείχνει μια εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού. Στην πραγματικότητα η ιστορία έγραψε ότι οι "πράσινοι" με τους Αλβέρτη, Οικονόμου να βρίσκουν δύσκολα το αντίπαλο καλάθι, πέρασαν ένα άσχημο α ημίχρονο. Στην επανάληψη η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε με την άνοδο του Μαρτίνεθ, αλλά σε καμιά στιγμή η διαφορά δεν έφτασε σε όρια ασφαλείας. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 55 - 43 στο 29, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι σε σχήμα με δύο σέντερ. Οι Σλοβένοι μείωσαν σε 55 - 50, αλλά χωρίς συνέχεια.

Περιμένοντας την άφιξη του Τζον Σάλεϊ, οι πράσινοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κοντά στη ρακέτα. Ο Αμίτσι ήταν και πάλι εκτός κλίματος, ενώ ο Μαρτίνεθ χωρίς σοβαρό αντίπαλο, έδωσε και έχασε μάχες. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Τετάρτη, το πρόβλημα αναμένεται ακόμα μεγαλύτερο. Ο Μπ. Μάλκοβιτς έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τους δυο βαθμούς της νίκης. Οπαδός της άποψης ότι η νίκη είναι το παν και το θέαμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, θα πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη διοργάνωση μετά το Παρίσι, χειροκροτήθηκε μόνο από 3.000 θεατές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13 (1), Γεωργικόπουλος, Κοχ 10 (1), Οικονόμου 11, Ντίνκινς 9 (1), Σκονοκίνι 10, Μαρτίνεθ 18 (1), Αμίτσι 4.

ΟΛΙΜΠΙΑ: Στεπάνια 3, Ντούσκακ 3, Κράλιεβιτς 15, Χάουπτμαν 5, Ντούσεκ 6, Μίλιτς 6, Γιούρκοβιτς 2, Μ. Ντόναλντ 12, Χένρι 13 (3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ