Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΘΟΣ (γλύπτης, καθηγητής στα ΤΕΙ Αθήνας)

Εκλογές '96. Τις αποφάσισε ξαφνικά ο κύριος Σημίτης, γιατί έτσι θα μπορέσει με άνεση, είτε ο ίδιος είτε ο κύριος Εβερτ, να εφαρμόσει και για την επόμενη τετραετία τις εντολές των Βρυξελλών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ζητούν την ψήφο μας όλοι αυτοί που έχουν στεγαστεί κάτω από τη στέγη της εταιρίας που λέγεται ΕΕ και που κρατούν πειθήνια τις ομπρέλες με τη φίρμα Μάαστριχτ.

Εκλογές '96 λοιπόν: Για να συνεχιστεί το ξεπούλημα της Ελλάδας, από όλους αυτούς που εκλιπαρούν τον ελληνικό λαό να τους ψηφίσει και να τους αναθέσει τη λύση των προβλημάτων τους. Ολοι στον ίδιο χορό: Σημίτης, Εβερτ, Σαμαράς, Κωνσταντόπουλος, Τσοβόλας. Μήπως δεν είναι όλοι αυτοί υπεύθυνοι, γιατί γνώριζαν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Συνθήκη Μάαστριχτ, τι σημαίνει ΕΕ, τι σημαίνει διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, τι σημαίνει διχοτόμηση της Κύπρου;

Τα γνώριζαν όλα πολύ καλά οι υποκριτές, αλλά σε όλα είπαν και λένε το "Ναι". Μήπως δεν ξέρουν και τώρα οι λεγόμενοι "αριστεροί", "σοσιαλιστές", "νεοφιλελεύθεροι" κλπ. ότι με την αναθεώρηση του Μάαστριχτ όλα θα χειροτερέψουν; Οτι οι απαιτήσεις θα είναι πιο σκληρές, πιο αυταρχικές, πιο ταπεινωτικές, πιο αντεργατικές, πιο κεφαλαιοκρατικές;

Ολοι βέβαια δίνουν άφθονες υποσχέσεις και βεβαιώνουν ότι θα μοχθήσουν για το καλό του λαού, αν τους δοθεί η εντολή στις 22 του Σεπτέμβρη. Τώρα τα θυμήθηκαν όλα; Μήπως αυτοί οι ίδιοι δεν κυβέρνησαν τόσα χρόνια και κυβερνούν ακόμη αυτό τον τόπο; Τα δύο μεγάλα κόμματα, παραλαμβάνοντας την εξουσία το ένα από το άλλο, δεν είχαν την ευκαιρία, το χρόνο, τους νόμους, για να πραγματοποιήσουν όσα τώρα υπόσχονται; Ακόμα και με το σύστημα των εκλογών, αρνούμενοι συστηματικά την "απλή αναλογική", αρπάζουν πάντα την ψήφο του λαού. Με την εντολή των Βρυξελλών αυτοί οι ίδιοι οδήγησαν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε μαρασμό, και τον πολιτισμό στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αγνοώντας τις συλλογικές διαδικασίες και τους νόμιμους φορείς των καλλιτεχνικών κλάδων.

Εκλογές '96 λοιπόν. Εσύ πολίτη, εργαζόμενε, βιοτέχνη, διανοούμενε, καλλιτέχνη, ξέρεις, γνωρίζεις. Κάνε πράξη τους στίχους του ποιητή που λέει: "... Και έχω πολλές κουβέντες στοιβαγμένες μέσα μου".

Μπες στη στρατιά της επίθεσης, της αντίστασης, μαζί με το ΚΚΕ. Τούτες τις μέρες το ΚΚΕ δίνει τη μάχη για να κρατήσει την αξιοπρέπεια, τη λεβεντιά, τη μεγαλοσύνη του λαού και του τόπου μας. Η δύναμη του ΚΚΕ ας γίνει το φράγμα και η ασπίδα ενάντια στην επίθεση. Ας γίνει η λαϊκή "αντεπίθεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ