Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ισοτιμία και ισοπολιτεία, και σε ό,τι αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ΚΚΕ, από τους ανεγκέφαλους που βρέθηκαν προχτές το βράδυ στο κοντρόλ του Τρίτου Προγράμματος της κρατικής ραδιοφωνίας, που εκπέμπει στη Θράκη.

Εκπληκτοι οι ακροατές άκουσαν ξαφνικά να διακόπτεται η άμεση μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Κομοτηνή και στη θέση της να μπαίνουν τραγούδια. Λίγο αργότερα η μετάδοση της συγκέντρωσης συνεχίστηκε κανονικά. Τι είχε συμβεί στο ενδιάμεσο;

Πολύ απλά, οι υπεύθυνοι ροής του προγράμματος εκτίμησαν ότι ένας Ελληνας πολίτης και υποψήφιος του ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης για το Κοινοβούλιο της χώρας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει την τουρκική γλώσσα, την οποία διδάσκεται νομιμότατα στα μειονοτικά σχολεία της περιοχής. Εκριναν, προφανώς, με άνωθεν "εκσυγχρονιστική" εντολή, πως δεν είχε δικαίωμα να μιλάει στους ομόγλωσσούς του στη γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ετσι όταν έφτασε η ώρα για να μιλήσει από το βήμα της συγκέντρωσης ο Μουσταφά Εσάτ διέκοψαν τη μετάδοση της συγκέντρωσης!

Και μια μικρή συμπληρωματική λεπτομέρεια. Ο Μουσταφά Εσάτ είναι πτυχιούχος δάσκαλος. Περιμένει από το 1965 το διορισμό του. Γιατί; "Οπως και σήμερα έτσι και τότε αρνήθηκα να προσκυνήσω", εξηγεί ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ