Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκέφτηκες ποτέ γιατί...

Σκέφτηκες ποτέ γιατί, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, οι αστικές εφημερίδες και τα διάφορα κανάλια, τόσο τα κρατικά όσο και - πιο πολύ - των διάφορων μεγαλοκεφαλαιούχων, δε γράφουν και δε μεταδίδουν σχεδόν τίποτα για τις θέσεις του ΚΚΕ, για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας και του λαού μας; Γιατί σπάνια παρουσιάζουν τα στελέχη του ΚΚΕ και τότε στιγμιαία και ελάχιστα αφήνουν ν' ακουστούν, τα τόσα σοβαρά και σημαντικά που λένε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει κανείς τι θέλουν να πουν ή να δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν έχουν τίποτα το σημαντικό να πουν;

Και γιατί, αντίθετα, ατέλειωτα κατεβατά γράφονται - και πάντα θετικά - για τις θέσεις των άλλων κομμάτων και ιδίως των δυο του δικομματισμού; Και γιατί παρουσιάζονται σ' όλα τα κανάλια οι ηγέτες και τα πρωτοπαλίκαρα όλων των άλλων κομμάτων - πλην του ΚΚΕ - και ιδίως του ΣΥΝ;

Ευκολονόητος ο λόγος. Για να ντουμανιάσουν τον κόσμο με τα ατέλειωτα ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ και με τα ίδια παχιά λόγια. Να μην τον αφήσουν ν' ακούσει ότι υπάρχει και κάποιος άλλος σωστός και σίγουρος δρόμος. Αν κάποιοι πάλι αντέξουν και δεν αποχαυνωθούν τελείως, αποζητώντας κάτι δίκαιο και φιλολαϊκό, έχουν γι' αυτούς το "ΣΥΝ". Τη "δημοκρατική" και "ανθρώπινη" Αριστερά, όπως αυτοαποκαλείται. Και, βέβαια, έχουν τον λόγο τους, που κάθε τόσο τους προβάλλουν, βασίζονται σ' αυτούς. Πρώτα γιατί έκαναν το μεγάλο γιουρούσι - άλλοι απ' έξω και άλλοι από μέσα - για να εκπορθήσουν το ΚΚΕ.

Και ναι μεν δεν το πέτυχαν αυτό, χάρη στην ηρωική αντίσταση των τίμιων και πιστών αγωνιστών, κατόρθωσαν, όμως, να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση και κακό στο αριστερό προοδευτικό κίνημα, που δε θα μπορούσαν να προκαλέσουν ούτε και οι πιο σκληροί πολέμιοί του. Από την άλλη μεριά, εμφανίζονται σκληροί εναντίον του δικομματισμού και γνήσιοι υπερασπιστές των λαϊκών στρωμάτων. Ομως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μαζί μ' όλους αυτούς, που δήθεν χτυπούν, ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου".

Αυτά όλα, δεν τα γράφω για σένα αγαπητέ σύντροφε, αγαπητέ ΕΑΜίτη συναγωνιστή. Εσύ διαβάζεις κάθε μέρα "Ριζοσπάστη" και άλλα έντυπα του ΚΚΕ και είσαι ενημερωμένος. Αυτά όλα, λοιπόν, τα γράφω για τον ξάδελφό σου, τον γείτονα, τον συνάδελφο, που δε διαβάζει τα έντυπά μας και δε γνωρίζει την αλήθεια και όταν του ανοίγεις συζήτηση, κουνάει το κεφάλι και λέει: "Δε βαριέσαι, δε γίνεται τίποτα. Ολοι το ίδιο είναι".

Πάρε λοιπόν, αγαπητέ σύντροφε, την εφημερίδα μας σήμερα, αγόρασε και μερικά ακόμα φύλλα και δώσε από ένα στον φίλο, ξάδελφο, γείτονα, συνάδελφό σου και προσπάθησε με τον καλό τρόπο να τους πείσεις ότι πρέπει να τα διαβάσουν. Πρέπει να πειστούν ότι "όλοι δεν είναι ίδιοι". Το ΚΚΕ είναι το κόμμα του λαού, που πάλευε και παλεύει για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΪΝΗΣ

Επίτιμος δικηγόρος

Επίτιμος πρόεδρος του Παρ/τος της ΠΕΑΕΑ Ν. Ερυθραίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ