Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ικανοποιημένος κατά 80%

Τα συμπεράσματα Ραβούση λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με Χέμλον. Φιλική νίκη επί της Κορίνθου με 4-0

"Στον τομέα της αγωνιστικής πειθαρχίας είμαι ικανοποιημένος κατά 80%". Ο Πέτρος Ραβούσης, όπως είναι φυσικό, στο μυαλό του αυτή τη στιγμή έχει μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Χέμλον, για το κύπελλο Κυπελλούχων. Σκοπός τι άλλο, από την πρόκριση η οποία για να 'ρθει απαιτείται μια ΑΕΚ διαφορετική από αυτή που είδαμε ως την περασμένη Δευτέρα.

Επειδή λοιπόν βασική παράμετρος των μέτριων εμφανίσεων θεωρήθηκε (εμμέσως ή αμέσως) η αγωνιστική απειθαρχία των ποδοσφαιριστών, ο Π. Ραβούσης προγραμμάτισε το Σάββατο φιλικό με την Κόρινθο. Μπορεί η δυναμικότητά της να μην προκαλεί δέος, όμως ο τεχνικός της Ενωσης έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Οπως φαίνεται και από τον πρόλογο, ήταν θετικά όχι τόσο για το τελικό 4-0 (15, 27 Νικολαϊδης, 55, 57 Πλατάκης) όσο για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, την εφαρμογή στο... χόρτο και το αποτέλεσμα των σκέψεων και εντολών του. Ο Κετσπάγια σε θέση αριστερού εξτρέμ, ο Σαβέφσκι ελεύθερος, ο Μπατίστα "αντι-Τσάρτας" στη δεξιά πλευρά, αμυντικό χαφ ο Βλάχος και λίμπερο ο Μανωλάς. Οι υπόλοιποι έξι ήταν οι Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Κωστένογλου, Κωστής, Νικολαϊδης.

"Είναι σκέψεις ανάλογα με τον αντίπαλό μας. Πώς μπορούμε να έχουμε θετικότερες αντιδράσεις και να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που είδα. Υπήρχαν θετικά και αρνητικά. Γενικά πάντως έμεινα ικανοποιημένος. Δείξαμε περισσότερη αγωνιστική πειθαρχεία, οι παίχτες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους. Είναι σημαντικά στοιχεία αυτά για κάθε ομάδα" δήλωσε ο Π. Ραβούσης.

Παρότι στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν διάχυτη η πεποίθηση πως η προχθεσινή ομάδα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή που... πέρασε το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν το Ούμενε, ο Ραβούσης επιμένει πως δεν έχει κατασταλάξει ακόμα. "Υπάρχουν σκέψεις για 1-2 θέσεις. Εχουμε χρόνο ως την Πέμπτη να διαπιστώσουμε στις προπονήσεις που απομένουν πόσο περισσότερες λύσεις μπορούν να δώσουν κάποιοι παίχτες" είπε. Δεν αποκλείεται πάντως οι "θέσεις" να μην αφορούν διεκδίκηση εισόδου στην αρχική 11άδα, αλλά κατανομή των ρόλων στα πιθανολογούμενα (ως ήδη επιλεγμένα) πρόσωπα.

Γκολτζής με μέλλον

"Μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια". Το σαββατιάτικο φιλικό είχε για τον δικέφαλο διπλό κέρδος. Εκτός των χρήσιμων συμπερασμάτων που αποκόμισε ο Πέτρος Ραβούσης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με τη Χέμλον, η ΑΕΚ φαίνεται πως στο πρόσωπο του Μάνθου Πλατάκη βρήκε έναν γκολτζή με μέλλον. Ο 18χρονος που αποκτήθηκε από τον Φοίνικα Πολίχνης αντικατέστησε, στο δεύτερο ημίχρονο, επάξια τον Νικολαϊδη. Πέτυχε δύο γκολ και με την εν γένει παρουσία του, όπως και στον αγώνα με τον ΟΦΗ, άφησε πολλές υποσχέσεις.

  • Εκτός του τιμωρημένου Γιάροσλαβ Σόβιτς, η Χέμλον κατά πάσα πιθανότητα θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του μέσου Γιόζεφ Βάλκοντσακ, ενός από τους πολυτιμότερους παίχτες της, ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ