Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συλλήψεις μελών του ΙΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες, που φέρονται μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (ΙΡΑ), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, αποτρέποντας - όπως ανακοίνωσε -τρομοκρατική επίθεση. Ενας ακόμα ύποπτος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ύποπτος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς στο δυτικό Λονδίνο τις πρώτες πρωινές ώρες χτες.

"Η επιχείρηση απέτρεψε χωρίς αμφιβολία μια επικείμενη σοβαρή τρομοκρατική επίθεση του ΙΡΑ στη Βρετανία που περιλάμβανε και την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και που θα προκαλούσε πολλές ανθρώπινες απώλειες", αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Ντέιβιντ Βένες, βοηθός επίτροπος της "Αστυνομίας Μετροπόλιταν" του Λονδίνου, υποστήριξε ότι έτσι αποφεύχθηκε μια τρομοκρατική επίθεση που θα γινόταν τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι στόχοι του ΙΡΑ δεν είναι ξεκάθαροι, αλλά είναι βέβαιο πως η παράνομη αυτή οργάνωση σκοπό είχε να προκαλέσει "σοβαρό αριθμό θανάτων, οικονομικό χτύπημα και υλικές απώλειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ