Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφέντης ... "υπηρέτης αφεντάδων"

Αυλαία ανοίγει, την Παρασκευή,το θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη",με την περίφημη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι "Υπηρέτης δύο αφεντάδων".Θεματικός πυρήνας του έργου είναι η "πλάνη περί τα πρόσωπα", το παιχνίδι "Είναι και φαίνεσθαι", καθώς οι ήρωές του είναι, συχνά, άλλο από κείνο που φαίνονται ή που παριστάνουν ότι είναι. Ο Τρουφαλδίνο παρουσιάζεται πότε σαν υπηρέτης του ενός αφέντη, πότε σαν υπηρέτης του άλλου. Η Βεατρίκη μεταμορφώνεται σε άντρα, η Κλαρίσα φαίνεται άπιστη, ενώ δεν είναι. Οι πράξεις όλων, σχεδόν, είναι διαφορετικές από εκείνο που οι άλλοι νομίζουν. Από αυτές τις απάτες και τις αυταπάτες μπερδεύεται και ξεμπερδεύεται το κουβάρι του μύθου. Τελικά, ο υπηρέτης θα αποδειχθεί "αφέντης" των αφεντάδων.

Ο "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" ανεβαίνει σε ελεύθερη απόδοση Μάριου Πλωρίτη,σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα,μουσική Σταμάτη Κραουνάκη,στίχους Μάριου Πλωρίτη και Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου.Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Γεωργία Αποστόλου, Κυριάκος Βελισσάρης, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Γιώργος Κορμανός, Κατερίνα Λοπού, Στέλιος Μάινας και Γιάννης Μιχαλόπουλος.

Το θέατρο "Δανδουλάκη" καθιερώνει "προ - πρεμιέρες" από 4 μέχρι και 10 του Οκτώβρη, με ειδικά μειωμένη τιμή εισιτηρίου (3.000). Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στις 11 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ