Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στα κρυφά...

Χωρίς ραδιοτηλεοπτική κάλυψη το ξεκίνημα του β' γύρου, με την παρουσία των ομάδων της Α' κατηγορίας

Χωρίς ραδιοτηλεοπτική κάλυψη θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της τρίτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Η ΕΠΟ αποφάσισε (αρκετά καθυστερημένα) να ακολουθήσει την ΕΠΑΕ στον τρόπο πώλησης του προϊόντος (πακέτο). Οι αρμόδιοι των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών έκριναν πως οι όροι είναι ασύμφοροι, με αποτέλεσμα η ανταπόκριση να είναι μηδενική.

Ετσι η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους, χτες, ότι απαγορεύεται η μετάδοση, με εξαίρεση τα ενημερωτικά δίλεπτα, διατηρώντας το δικαίωμα "ένδικης κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της". Για να μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει άδεια μετάδοσης "πρέπει να καταβάλλει αντίτιμο, όπως κάνει και στην ΕΠΑΕ" ανέφερε με νόημα άνθρωπος της ΕΠΟ.

Στα... κρυφά λοιπόν θ' ανοίξει η αυλαία του δεύτερου τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού στη χώρα μας. Μετά από δύο γύρους υπό την απουσία των ομάδων της Α Εθνικής, γεγονός που μείωνε το ενδιαφέρον, το κύπελλο επανέρχεται στο προσκήνιο με αυξημένο κύρος (τουλάχιστον αγωνιστικά). Η παρουσία εκπροσώπων της "μεγάλης" κατηγορίας και η μεταξύ τους αναμέτρηση σε πέντε από τα γήπεδα, όπερ σημαίνει πως ισάριθμοι απ' αυτούς θ' αποχαιρετήσουν νωρίς το θεσμό, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Σήμερα θα γίνουν 12 αγώνες. Στις 16.00 παίζουν Ολυμπιακός - Καλαμάτα, Ναυπακτιακός Αστέρας - Λύκοι, Απόλλωνας - Εδεσσαϊκός, Πανηλειακός - Παναιγιάλειος, Καστοριά - Εθνικός, ΠΑΟ - Αθηναϊκός, Ιάλυσος - Λεβαδειακός, Βέροια - Καβάλα, Αρης - Πανελευσινιακός, Ολυμπιακός Β. - Παναχαϊκή. Μισή ώρα νωρίτερα η Νάουσα υποδέχεται τον Ιωνικό, ενώ στις 16.30 ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο.

Οι πρώτοι αγώνες της τρίτης φάσης ολοκληρώνονται αύριο με τα παιχνίδια Πύργου - Ηρακλή (15.00), Πανσερραϊκού - ΟΦΗ (16.00) και ΑΕΚ - Ξάνθης (20.00). Σ' εκκρεμότητα παραμένει η διεξαγωγή του αγώνα Εθνικού - Παναιτωλικού, ο νικητής του οποίου θα αντιμετωπίσει την Καλλιθέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ