Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές εκφράσεις
  • Κύκλο μαθημάτων για ενήλικες με θέμα: "Κόσμημα: φόρμα - τεχνική",διοργανώνει και αυτή τη χρονιά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.Τα μαθήματα λειτουργούν με τη μορφή εργαστηρίου και έχουν ως στόχο την επιβίωση παραδοσιακών τεχνικών, που στις μέρες μας, τείνουν να εκλείψουν. Τη θεωρητική προσέγγιση και την πρακτική εφαρμογή του θέματος, έχει αναλάβει η Λίλα ντε Τσάβες.Θα λειτουργήσει ομάδα αρχαρίων και ομάδα προχωρημένων. Τα εργαστήρια - που θα πραγματοποιηθούν στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μάρκου Αυρηλίου 5) - θα αρχίσουν στις 22/10 και θα συνεχίζονται κάθε Τρίτη, έως τις 10 Δεκεμβρίου (δίδακτρα 70.000 δραχμές). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 3626215.
  • "Το γυμνό στην ελληνική τέχνη",τιτλοφορείται η έκθεση που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.Παρουσιάζονται έργα από τη συλλογή του Σωτήρη Τσούκαλη.Η συγκρότηση της συλλογής ξεκίνησε το 1949, με τη γνωριμία του Σ. Τσούκαλη με τον Πολύκλειτο Ρέγκο.Τα έργα της συλλογής δίνουν μια σαφή εικόνα για τη διαχρονική εξέλιξη των σημαντικότερων δημιουργών της νεοελληνικής χαρακτικής. Σ' αυτήν εκπροσωπούνται όλες οι τεχνικές και οι τεχνοτροπίες, καθώς και η πλούσια θεματολογία των Ελλήνων χαρακτών. Σημαντική θέση στη συλλογή κατέχει η θεματολογική ενότητα που αφορά στο ανθρώπινο σώμα, της οποίας ένα τμήμα παρουσιάζεται στην τωρινή έκθεση.
  • Εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών,έκθεση με τίτλο: Ελληνική ζωγραφική του 20ού αιώνα από την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ - Μέτσοβο".Η ενδιαφέρουσα αυτή εικαστική παρουσίαση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Αβέρωφ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα. Παρουσιάζονται 66 αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής. Την έκθεση επιμελήθηκε η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Ολγα Μεντζαφού - Πολύζου.Θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (7.30μμ) στις αίθουσες τέχνης Δήμου Αθηναίων "Οδυσσέας Ελύτης" (Ξενοφώντος 7, Σύνταγμα), έκθεση ζωγραφικής γνωστών ανθρώπων του πολιτισμού. Τίτλος της: "Τέχνη και αθλητισμός".Διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και την Πανελλήνια Ενωση Φίλων Αθλητισμού.Παρουσιάζουν δημιουργίες τους οι αθλητές Σ. Σακοράφα, Θ. Μπίζα, Τ. Οικονομόπουλος, Κ. Κανελλόπουλος, Ν. Κόκκινος.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9/10.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ