Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Διδάσκει" ο Παρθενώνας

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στην Οζάκα της Ιαπωνίας "Παρθενών: Αρχιτεκτονική και Συντήρηση",απέσπασε τα εγκώμια του ιαπωνικού Τύπου, με τίτλους όπως "Ας μάθουμε από τους Ελληνες", αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού. Εκτιμώντας το ενδιαφέρον του ιαπωνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης για τις εργασίες των Ελλήνων στα κηρυγμένα από την Ουνέσκο μνημεία, ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Αδ. Πεπελάσης, θα εισηγηθεί στο ΥΠΠΟ η έκθεση να ταξιδέψει στην Απω Ανατολή, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Αύριο αρχίζει στην Οζάκα το τριήμερο Διεθνές Συμπόσιο "Η συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Οζάκα και την Αθήνα",με συμμετοχή περισσοτέρων από 300 Ελλήνων, Ιαπώνων και Βρετανών επιστημόνων.

Οι εισηγήσεις θεωρούνται ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Χ. Μπούρας,θα μιλήσει για τις "Βασικές αρχές των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης των μνημείων της Ακρόπολης",ο αρχιτέκτονας Μ. Κορρές για τη "Συντήρηση του Παρθενώνα",ο μηχανικός Κ. Ζάμπας για τις "Ζημιές που υπέστη ο Παρθενώνας από το σεισμό και τη σημασία της σεισμολογικής αντοχής στις αποφάσεις συντήρησης",ο καθηγητής του ΕΜΠ Θ. Σκουλικίδης για την "Ατμοσφαιρική Μόλυνση και τη συντήρηση του Μνημείων της Ακρόπολης" κ. ά. Ιάπωνες θα εισηγηθούν θέματα, όπως "Γεωλογία της Οζάκα και πολιτιστική κληρονομιά", "Τηλεπικοινωνίες και Κλασική Αρχαιολογία" κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ