Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Στις κάλπες από αύριο

Σε μαζική συμμετοχή καλεί ο Πανοικοδομικός Ενωτικός Ταξικός Συνδυασμός

Στις κάλπες προσέρχονται από αύριο Παρασκευή οι οικοδόμοι της Αθήνας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο τους, νέων διοικήσεων παραρτημάτων, καθώς και αντιπροσώπων στο ΕΚΑ και στην Ομοσπονδία του κλάδου. Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν την επόμενη Παρασκευή 18 Οκτώβρη.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται οι οικοδόμοι να έχουν μαζί το βιβλιάριο ασθενείας, την αστυνομική ταυτότητα και την ταυτότητα μέλους του Συνδικάτου. Οι αρχαιρεσίες θα διεξάγονται καθημερινά στα γραφεία των παραρτημάτων από τις 5μ.μ. ως τις 8.30μ.μ. Το Σάββατο από τις 10π.μ. ως τις 8.30μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Κάλεσμα προς τους οικοδόμους να συμμετέχουν καθολικά στις αρχαιρεσίες απευθύνει ο Πανοικοδομικός Ενωτικός Ταξικός Συνδυασμός,τονίζοντας πως "οι εκλογές είναι και αυτές μια μάχη για τη λύση των προβλημάτων μας".

Η παράταξη, από τη θέση της πλειοψηφίας στην απερχόμενη διοίκηση του Συνδικάτου, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, πρωτοστάτησε στην οργάνωση των αγώνων για την αντιμετώπιση των σοβαρών εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων του κλάδου. Οι αγώνες αυτοί έφεραν αποτελέσματα, όπως η ένταξη του Επικουρικού Ταμείου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, που σήμανε και το τέλος της "κλεψιάς της μισής σύνταξης των ασφαλισμένων". Η νομοθετική κατοχύρωση του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού των ενσήμων. Η σταδιακή μείωση των ενσήμων που απαιτούνται, για να μπορεί ο οικοδόμος να παίρνει τακτικό επίδομα ανεργίας, από 125 σε 100 μέχρι το 1998 κ.ά.

Σήμερα μέτωπα αιχμής για τον κλάδο είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προστασία των ανέργων, η πάταξη της "μαύρης εργασίας", η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και η κατοχύρωση και διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί το Συνδικάτο και μέσα από τις εκλογές, καλεί τους οικοδόμους να υπερψηφίσουν το συνδυασμό που αποτελεί τη μόνη εγγύηση για τη συνέχιση της αγωνιστικής πορείας του Συνδικάτου και για την αποτελεσματική και πιο αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ