Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Απόπειρα κατά δικαστικού, κατηγορίες στην αντιπολίτευση

ΤΙΡΑΝΑ.-

Σε "πράξη αντεκδίκησης" πρώην κομμουνιστών ή σε "έργο της Σιγκουρίμι" (πρώην υπηρεσία ασφαλείας της χώρας) απέδωσαν (αντίστοιχα) ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αλβανίας την έκρηξη η οποία σημειώθηκε στο σπίτι του Προέδρου του Εφετείου στα Τίρανα, χτες. Μοναδικό... πρόβλημα: δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την άποψή τους. Μόνο υποψίες...

Η έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκαν δύο παιδιά του δικαστή Πρελ Μαρτίνι, εικάζεται ότι οφείλεται σε βομβιστική επίθεση. Ο πρωθυπουργός Μέξι, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της έκρηξης, δήλωσε ότι "πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", ενώ ο ίδιος ο Μαρτίνι (ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά) εξέφρασε την υποψία ότι ίσως να πρόκειται για πράξη εκδίκησης, αφού λίγες ώρες πριν είχε καταδικάσει σε ποινές κάθειρξης εννέα πρώην αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος Μπερίσα υπήρξε πολύ πιο κατηγορηματικός: "Ηταν μια ενέργεια της πρώην μυστικής αστυνομίας... Θα αντιμετωπίσουμε σθεναρά το έγκλημα και θα δώσουμε στους τρομοκράτες αυτό που τους αξίζει", είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ