Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικο-Θεατρικά

Στο "Φουαγιέ" του Εθνικού Θεάτρου μετακομίζει από αύριο η Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου,με το έργου "Δεσποινίς Μαργαρίτα",του Ρομπέρτο Ατάιντε.Η μετάφραση είναι του Κώστα Ταχτσή, η σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη, τα σκηνικά - κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου και η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη. Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Οθωνας Μεταξάς.

  • Το "Χειμωνιάτικο Παραμύθι" του Σαίξπηρ,με τη μορφή θεατρικού παιχνιδιού - πρόβας και την ενεργό συμμετοχή των μικρών θεατών, παρουσιάζει, κάθε Σάββατο και Κυριακή, η Παιδική Νεανική Σκηνική του "Θεάτρου Ερευνας" (Ιλισίων 21) του Δημήτρη Ποταμίτη. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Ποταμίτη, τα σκηνικά του Χάρη Σεπεντζή. Παίζουν: Αλέξανδρος Βερώνης, Σοφία Παναηλίδου, Κατερίνα Σουβλή και Αλέξανδρος Αθανασίου.
  • Το παιδικό θέατρο "Τραμπολίνο" παρουσιάζει φέτος την ξεκαρδιστική κωμωδία της Βίκυς Γεωρέττη "Τα τρομερά δίδυμα κι ο κλόουν Φραντζόλας".Μια κωμωδία καταστάσεων που κάνει τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά και χωρίς δισταγμούς, που τα μαθαίνει να αγαπάνε το σχολείο τους και τα αγαθά της μόρφωσης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Μπάρλας, Βίκυ Γεωρέττη, Σάκης Καλιακάτσος, Μιχάλης Μαλαξιανάκης, Χριστίνα Φερετζάκη, Βάσω Μπάρμπα. Το έργο παρουσιάζεται κάθε Κυριακή 11.30 πμ και 3μμ, στο Θέατρο "Ανδόρα" (Σεβαστουπόλεως 117).
Μουσικός περίπλους
  • Η Στέλλα Γαδέδη πρωταγωνιστεί, ως συνθέτης και ερμηνεύτρια, απόψε στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής.Θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα των Καρυωτάκη, Σεφέρη, Χρονά και Λαπαθιώτη από το δίσκο της "Οι κήποι της νύχτας",συνθέσεις του Μπαχ και του Σατί, καθώς και αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Γιαννίδη και Κουρουπού.
  • Τα κείμενα της Μαλκίτας Χάουελ ξετυλίγει για τα παιδιά το πρωί της Κυριακής (11πμ), στο Μέγαρο Μουσικής,ο Πέτρος Φιλιππίδης.Τα παιδία θα ξεναγηθούν στη Ρωσία του περασμένου αιώνα και στις πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης των αρχών του αιώνα, στη συνέχεια θα ακούσουν έργα των Ρώσων συνθετών Γκλίνκα, Τσαϊκόφσκι και Προκόφιεφ από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,με τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον πιανίστα Αρη Γαρουφαλή.
  • Μέχρι την Κυριακή θα εμφανίζεται ο Φοίβος Δεληβοριάς στη νέα μουσική σκηνή "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι). Η μουσική παράσταση έχει τον τίτλο "Χάλια" και περιλαμβάνει τραγούδια από το δίσκο "Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία".
  • Τη νέα του δισκογραφική δουλιά "Τραγούδια του Φθινοπώρου" παρουσιάζει απόψε (8μμ), στο αμφιθέατρο του ωδείου "Φίλιππος Νάκας" (Ιπποκράτους 41), ο Βαγγέλης Κοκκόρης.Ενα μέρος των τραγουδιών ερμηνεύει η σοπράνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου.
  • Επίσης, στην αίθουσα συναυλιών "Φίλιππος Νάκας", τη Δευτέρα (8.30μμ), θα πραγματοποιηθεί συναυλία τζαζ με το κουαρτέτο του Δημήτρη Βασιλάκη και τους Γιάννη Λουκάτο (κιθάρα), Γιώργο Γεωργιάδη (μπάσο) και Γιώργο Πολυχρονάκο (ντραμς).
  • Μπαλάντες με φυσικούς ήχους και διαφορετικές ρίζες από το δίσκο "Οταν συμβεί" παρουσιάζει απόψε στο εντευκτήριο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών,ο Γρηγόρης Μπαγιόλας.
  • Μία μουσικοχορευτική παράσταση από τους νεαρούς ερμηνευτές Γεωργιανών χορών του συγκροτήματος "Μίντια" θα δούμε, αύριο (8.30μμ), στο θέατρο "Πίερς Κόλλεζ" (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή), στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.
  • Ο Τόνι Αλεν,ένας από τους κορυφαίους ντράμερ της τζαζ και της αφρικανικής μουσικής, εμφανίζεται από σήμερα μέχρι 14 Νοέμβρη, στο τζαζ κλαμπ "Half Note" (Τριβωνιανού 17, Μετς).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-05-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-03-27 00:00:00.0)
Καλλιτεχνικές διαδρομές (2002-04-19 00:00:00.0)
Με θέατρο και μουσική (2000-06-02 00:00:00.0)
Από Βέρντι μέχρι και Επιθεώρηση (1998-06-12 00:00:00.0)
Κρητικά και άλλα (1995-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ