Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξέχασέ με!

Με την ευκαιρία του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, η "Κινηματογραφική Λέσχη" της ΕΤ - 1, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ετοιμάσει, για να προβάλει μια ανθολογία, από τις καλύτερες ταινίες που βραβεύτηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Πολλές από αυτές δεν έχουν παιχτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση της σημερινής ταινίας, που είναι το ψυχολογικό δράμα της Νοεμί Λβόβσκι, "Ξέχασέ με". Θ' ακολουθήσουν η ελληνική ταινία: "Από το χιόνι", η κινέζικη "Ο ταχυδρόμος" και η ολλανδική ταινία που έχει τίτλο "Μικρή αδελφή".

Η γαλλική ταινία της Νοεμί Λβόβσκι "Ξέχασέ με", μέσα από τις ιστορίες των κεντρικών προσώπων, αγγίζει με ευαισθησία τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενα κορίτσι αγαπά κάποιον ο οποίος όμως, δεν τη θέλει πια. Την ίδια στιγμή γνωρίζει την αγάπη ενός άλλου νεαρού, τον οποίο, όμως, τυραννά. Ενα άλλο ζευγάρι, παλεύει να επιβιώσει και να ξεφύγει από τη μοναξιά και την παραίτηση, μην μπορώντας τελικά να "δέσει" τη ζωή του. Η ταινία "Ξέχασέ με", που είναι η πρώτη της Λβόβσκι, εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Βενετία, ενώ τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τα βραβεία σεναρίου και καλύτερου γυναικείου ρόλου στη Βαλέρια Μπρούνι - Τεντέσκι.Παίζουν ακόμη οι Εμανουέλ Ντεβός και Λοράν Γκρεβίλ. (ΕΤ - 1 23.10)

Με φόντο το λιμάνι της Νέας Υόρκης, εκτυλίσσεται ένα αστυνομικό δράμα στην ασπρόμαυρη ταινία του Λάσλο Μπένεντεκ "Μπόκο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης".Ο συνάδελφος και φίλος ενός αστυνομικού, όταν ο τελευταίος δολοφονείται στην προσπάθειά του να εξαρθρώσει μια ομάδα εμπόρων ναρκωτικών, αποφασίζει να συνεχίσει τις έρευνες για την ανακάλυψη των ενόχων. Πρωταγωνιστούν οι Σκοτ Μπράντι και Γιουλ Μπρίνερ. (SEVEN X 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ