Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Να μη δοθούν σε ιδιώτες οι αρμοδιότητες του υπουργείου

Ευθύνη του κράτους και ειδικότερα του υπουργείου Εμπορίου αποτελεί η διαμόρφωση όρων υγιούς εμπορίου και η άσκηση εμπορικής πολιτικής και όχι του οποιουδήποτε πολυδάπανου οργανισμού και προπάντων των ιδιωτικών φορέων. Αυτό υπογραμμίζει σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εμπορίου (ΟΣΥΠΕΜ). Η Ομοσπονδία δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μεθόδευση διάλυσης του υπουργείου και τονίζει ότι θα αντιπαρατεθεί με κάθε τρόπο για να προστατέψει τους Ελληνες καταναλωτές, τις υγιείς επιχειρήσεις, την εθνική οικονομία. Επίσης, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εμπορίου δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εμπορίου ζητά:

  • Να δεσμευτεί δημόσια η πολιτική ηγεσία ότι δε θα προχωρήσει σε εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων του υπουργείου σε άλλους φορείς.
  • Η κοστολόγηση και η πολιτική τιμών των φαρμάκων να γίνεται αποκλειστικά από το υπουργείο Εμπορίου.
  • Να απαλειφθούν από το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική νομοθεσία οι διατάξεις που εκχωρούν αρμοδιότητες σε τρίτους.
  • Να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για το ξεκίνημα της μηχανογράφησης των σημάτων και να οριστεί χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου.
  • Να οργανωθούν και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες των κρατικών προμηθειών, για τις οποίες η Ομοσπονδία τονίζει ότι αποτελούν το κατ' εξοχήν εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη σοβαρότητα.
  • Να απεμπλακούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετάταξης προσωπικού.
  • Να επανέλθουν οι υπηρεσίες εξωτερικού εμπορίου και ανταγωνισμού για την άσκηση της ενιαίας εμπορικής πολιτικής.
  • Να προωθηθεί η νέα οργανωτική διάρθρωση του υπουργείου Εμπορίου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ΟΣΥΠΕΜ δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με βάση την απόφαση εξουσιοδότησης του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ