Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορία αγάπης από τον Πόλακ

Ο Αλ Πατσίνο και η Μάρθα Κέλερ είναι το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί στην αμερικανική ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ "Μπόμπι Ντίρφιλντ".Οι δύο πρωταγωνιστές συναντιούνται σ' ένα σανατόριο. Εκείνος είναι ραλίστας κι εκείνη μια όμορφη κοπέλα, που όμως πάσχει από ανίατη ασθένεια. Η συνάντησή τους θα είναι καθοριστική, αφού θα τους ενώσει ένας μεγάλος έρωτας. Μαζί θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα μεταφυσικά ερωτήματα της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Ο Σίντνεϊ Πόλακ σκηνοθετεί ένα άλλο λαβ στόρι. Μια ταινία μελό, που η ιστορία της εκτυλίσσεται σε κοσμοπολίτικα τοπία. Το ρομαντικό μελό "Μπόμπι Ντίρφιλντ" βασίζεται σε μυθιστόρημα του Εριχ Μαρία Ρεμάρκ. Παίζουν ακόμη οι Ρόμολο Βάλι και Ανί Ντιπρέ (ΣΤΑΡ 01.30).

"Μικρή αγία" είναι ο τίτλος της αγγλοβελγικής ταινίας του Κρις Νιούμπι,που θα μεταδοθεί απόψε στις 23.30,από την "ταινιοθήκη της Πέμπτης" της ΕΤ-2.Ο Κρις Νιούμπι είναι πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης, ο οποίος έκανε μία λυρική ταινία, η υπόθεση της οποίας διαδραματίζεται την εποχή του Μεσαίωνα. Κεντρικό πρόσωπο είναι μια αγράμματη χωριατοπούλα, που παθιάζεται με το άγαλμα της Παρθένου και κλείνεται στην εκκλησία για να γίνει ασκήτρια. Μετά από λίγο, όμως, θα μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο. Πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Μόρσε και Γιουτζίν Μπερβόετς.

"Κόντρα στο θάνατο" είναι η γαλλική ταινία του Ρενέ Μανζόρ,που θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1 στις 00.50.Ενας σκηνοθέτης που μισεί τη βία, κάνει συμφωνία με το θάνατο, να σκηνοθετήσει μια ταινία γι' αυτόν, με τίμημα τη ζωή του γιου του, που έχει πέσει θύμα ενός δυστυχήματος. Αδιάφορη και μπερδεμένη ταινία, η οποία έχει ως μόνο ατού τον πρωταγωνιστή της, τον Αλέν Ντελόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ