Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ιεροσυλία κατά του πολιτισμού

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Ανάπτυξης κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου και Λέων Αυδής,σχετικά με το νομοσχέδιο για τη "Σύσταση ανώνυμης εταιρίας για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις".

Οπως αναφέρεται στην ερώτηση, "το νομοσχέδιο προβλέπει τη μετατροπή του κρατικού Οργανισμού Φεστιβάλ Αθηνών σε ανώνυμη εταιρία ιδιωτικού δικαίου,πράγμα που ανοίγει το δρόμο να παραδοθούν για εμπορική εκμετάλλευση χώροι όπως το Ηρώδειο και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με ολέθριες συνέπειες για τις πολιτιστικές εξελίξεις του τόπου μας".Οι βουλευτές τονίζουν ότι "η ανώνυμη εταιρία θα έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ηρώδειο για ένα μήνα σε οποιονδήποτε ιδιώτη. Η παραπάνω διάταξη - αν υπάρχει - δεν αποτελεί απλά μια επιπλέον εμπορική πράξη που στρέφεται κατά του πολιτισμού, αλλά δείχνει την πλήρη έλλειψη σεβασμού σε έναν Οργανισμό που για δεκαετίες τίμησε τις τέχνες. Θα είναι μία πραγματική ιεροσυλία αν εκχωρηθούν σε κάποιους το Ηρώδειο και το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου προκειμένου να βγάλουν λεφτά".

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς "αν πράγματι έχουν σκοπό να καταθέσουν το επαίσχυντο νομοσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας και πώς σκέφτονται να περιφρουρήσουν τους συγκεκριμένους χώρους από τους μεγαλέμπορους της τέχνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ