Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Τρωάδες" σε χορόδραμα

Σε μορφή χοροδράματος παρουσιάζει, την Κυριακή και τη Δευτέρα, η Εθνική Λυρική Σκηνή τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη.Πρόκειται για μία αντιπολεμική κραυγή ενάντια στην αυθαιρεσία των νικητών κατά των ηττημένων κι ένα έργο που θα μπορούσε να είναι σύγχρονο με φόντο τον πόλεμο.

Το χορόδραμα, ακολουθώντας την τραγωδία, βασίζεται στην αρμονική συνύπαρξη μουσικής, κίνησης και λόγου σε μια πειραματική μορφή παράστασης, η οποία φιλοδοξεί να προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του αρχαίου δράματος με έμφαση στο χορό και το τραγούδι.

Η μουσική είναι του Γιάννη Μεταλληνού,η σκηνοθεσία και χορογραφία του Ισίδωρου Σιδέρη,η μουσική διδασκαλία του Δημήτρη Γιάκα.Το εικαστικό μέρος επιμελήθηκε ο Γιώργος Ασημακόπουλος.

Παίζουν: η Μάγδα Γεροσιδέρη, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου, η σοπράνο Τζένη Δριβάλα (Κασσάνδρα), η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ο Στράτος Παπανούσης κ. ά.

Κορυφαίες του χορού είναι οι: Ελένη Γεροδήμου, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Βίκυ Τσιρογιάννη, Κωνσταντίνα Ψωμά. Χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τη μετάφραση του Κωστή Κολώτα.

Επίσης, η Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που ιδρύθηκε το 1994, στις 21 Νοεμβρίου δίνει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με έργα των Αλμπινιόνι, Μότσαρτ, Ροσίνι, Μπρίτεν. Σολίστ θα είναι ο τενόρος Ρίτσαρντ Γουίλσον και διευθυντής ορχήστρας ο Λουκάς Καρυτινός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ