Κυριακή 17 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ξένοι, ναι. Υιοθετημένοι, όχι

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ. Ιωσηφίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Το ελληνικό πόλο άνοιξε τελικά τις πόρτες του στους ξένους παίκτες. Το αν βοηθήσουν τις ομάδες ή όχι, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι. Παρ' όλα αυτά όμως, η είσοδος των ξένων παικτών δημιουργεί και μια σειρά προβληματισμών. Θα επηρεάσουν ή όχι την Εθνική ομάδα; Τι πρέπει να γίνει ώστε οι ελληνικές ομάδες πόλο να μην καταντήσουν ...ΟΗΕ; Γι' αυτά και κάποια άλλα ερωτήματα, ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει δεν είναι άλλος από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κούλη Ιωσηφίδη.

"Η εισαγωγή των ξένων παικτών θα βοηθήσει στην άνοδο του αθλήματος. Πιστεύω όμως ότι οι παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι κάποιου επιπέδου. Να μη γεμίσουμε δηλαδή από ανθρώπους που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη σύνταξή τους και θα έρχονται στη χώρα μας μόνο για να πάρουν κάποια λεφτά. Εάν τηρηθούν κάποια όρια, λοιπόν, τότε θα βοηθήσει το ελληνικό πόλο και τους Ελληνες παίκτες, που μέσω αναγνωρισμένης αξίας ξένων παικτών θα αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες αντιμετωπίζοντάς τους".

Καλά όλα αυτά, όμως με την Εθνική τι μέλλει γενέσθαι; "Εάν παραμείνουμε στον έναν ξένο, τότε πιστεύω ότι το θέμα Εθνική μένει ουδέτερο. Εάν όμως αυξηθούν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Πολύ περισσότερο βέβαια εάν αρχίσουν οι περιβόητες υιοθεσίες και γεμίσουν οι ομάδες με αλλοδαπούς. Τότε είναι που επηρεάζεται η Εθνική, αφού οι Ελληνες παίκτες δε θα μπορούν να παίζουν συνέχεια και θα παραγκωνιστούν, με αποτέλεσμα να τους λείπουν παιχνίδια".

Τι λέει όμως ο προπονητής της Εθνικής για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την τελευταία βδομάδα και το ενδεχόμενο να μην αρχίσουν τα πρωταθλήματα; "Το θέμα της μη καταβολής των χρημάτων επηρεάζει τους πάντες. Για τα σωματεία δε με αφορά άμεσα. Εκείνο όμως που με ανησυχεί είναι ότι οι παίκτες θα μείνουν πίσω όσον αφορά το θέμα των παιχνιδιών, κάτι που σίγουρα θα τους επηρεάσει αρνητικά".

Νέα σελίδα, λοιπόν, για την ελληνική υδατοσφαίριση. Τι μας επιφυλάσσει, όμως, το νέο πρωτάθλημα; Πάλι τα θεωρητικά φαβορί θα επικρατήσουν άνετα ή πλέον τα δεδομένα αλλάζουν; Τελικά, με την είσοδο των ξένων η ψαλίδα μεγάλων - μικρών κλείνει; Ο Κούλης Ιωσηφίδης επισημαίνει πάνω σ' αυτό: "Νομίζω ότι μόνο οι ξένοι, για να κλείσει η ψαλίδα και να δούμε ένα δυνατό και αμφίρροπο πρωτάθλημα, δε φτάνουν. Θα πρέπει όλες οι ομάδες να λειτουργήσουν επαγγελματικά με πολλές ώρες προπόνησης και οργανωμένη δουλιά. Ετσι η ψαλίδα δυνατών - αδυνάτων θα κλείσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ