Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επίσημη προειδοποιητική επιστολή

Με μια δισέλιδη επιστολή προς την ισραηλινή κυβέρνηση, η Παλαιστινιακή Αρχή προειδοποιεί ότι η οποιαδήποτε επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Οχθη θα απειλήσει σοβαρότατα την "ειρηνευτική διαδικασία".

Κατάφωρη παραβίαση των υπαρχουσών συμφωνιών ειρήνης, είναι η οποιαδήποτε απόπειρα επέκτασης των εβραϊκών οικισμών, τονίζει η Παλαιστινιακή Αρχή στην επίσημη επιστολή της προς την ισραηλινή κυβέρνηση. Στην επιστολή, όπως δήλωσε ο Σάεμπ Ερακάτ, επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, τονίζεται ότι, σύμφωνα με τα συμπεφωνηθέντα, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι έχουν δεσμευθεί να μην προχωρήσουν σε καμία αλλαγή του στάτους κβο τόσο της Δυτικής Οχθης όσο και της Ιερουσαλήμ, θέματα που έχουν αφεθεί να διευθετηθούν στο τελευταίο στάδιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης υπογράμμισε ότι με την επιστολή αυτή η Παλαιστινιακή Αρχή στοχεύει να καταστήσει σαφές ότι η επέκταση των εβραϊκών οικισμών θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα στην πορεία της "ειρηνευτικής διαδικασίας" και ότι το ενδεχόμενο "μιας καταστροφικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους" θα είναι, πλέον, σχεδόν αναπόφευκτο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει την παλαιστινιακή επιστολή. Λίγες ώρες νωρίτερα, όμως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ότι εγκρίνει τη "φυσική" επέκταση των εβραϊκών οικισμών και τόνισε ότι το σχέδιο επέκτασης δεν αφορά μόνο τους οικισμούς της Δυτικής Οχθης αλλά και αυτούς των υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία διεκδικεί και η Δαμασκός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ