Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ατέλειωτη Πέμπτη

Ολα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Και η χαρά και η θλίψη, και ο έρωτας και η απογοήτευση, ακόμη και η ίδια η ζωή. Κυρίως αυτή. Να όμως, που ο Κριστόφ Κισλόφσκι, ο μεγάλος σκηνοθέτης που πέθανε πριν από ένα χρόνο, έχει άλλη άποψη. Το 1984 υπέγραψε την ταινία "Δίχως τέλος".Αυτή την ταινία θα μας παρουσιάσει η ΕΤ-2 στις 23.30.Το σενάριο αφηγείται μια παράξενη ιστορία ενός νεκρού δικηγόρου, του οποίου το φάντασμα κυκλοφορεί γύρω από τους αγαπημένους του, ενώ παράλληλα και ταυτόχρονα παρακολουθούμε τη ζωή μιας γυναίκας, της γυναίκας του, να ζει χωρίς αυτόν, καθώς επίσης και τα διλήμματα ενός υπόδικου απεργού. Πρόκειται για μια απαισιόδοξη ταινία, που καταφέρνει να αποδώσει το κλίμα μιας εποχής, έτσι όπως την είδε και τη βίωσε ο Κριστόφ Κισλόφσκι. Με την εξαιρετική Γκραζίνα Ζαπολόφσκα και τους Γέρζι Ραντιβίλοβιτς και Μίχαλ Μπάζιορ.

"Ούτε ιερό, ούτε όσιο",είναι ο τίτλος της ταινίας που γύρισε το 1937 ο Γουίλιαμ Γουέλμαν.Ευχάριστη ταινία, που συνδυάζει την κοινωνική σάτιρα με το ρομαντισμό. Το κόλπο, μιας ψεύτικης δηλητηρίασης από ράδιον, οδηγεί μια νεαρή κοπέλα που ζει στην επαρχία, στη Νέα Υόρκη. Εκεί το θέμα θα αποκτήσει δημοσιότητα και μια εφημερίδα αναλαμβάνει τα έξοδα για τη σωτηρία της νεαρής. Παίζουν οι Κάρολ Λόμπαρντ και Φρέντρικ Μαρτς. (SEVEN X 22.00).

"Οπως σας αρέσει",είναι η αγγλική ταινία του Πολ Τσίνερ, που θα προβληθεί από τον ΑΝΤΕΝΝΑ,κάπου προς τα ...ξημερώματα (03.45).Ο σκηνοθέτης μετέφερε στην οθόνη την ομώνυμη κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η Ρόζαλιντ ζει χίλιες δυο περιπέτειες, προκειμένου να κερδίσει την καρδιά του αγαπημένου της Ορλάνδου. Πρωταγωνιστεί ο υπέροχος Λόρενς Ολίβιε,που εκείνη την εποχή βρισκόταν στα πρώτα βήματα της κινηματογραφικής του καριέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ