Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στον αστερισμό της πρόκλησης και του θράσους

Την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας επιχειρεί η κυβέρνηση

"Αυτή η Κυβέρνηση συμμερίζεται τα προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και ζητά την κατανόησή τους. Ομως πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η Κυβέρνηση ενίσχυσε και θα συνεχίσει να ενισχύει το πραγματικό εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών και το Κοινωνικό Κράτος. Οι νέες φορολογίες του Προϋπολογισμού του 1997 επιβαρύνουν αποκλειστικά τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, όσους διαθέτουν υψηλά εισοδήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία".

Πρόκειται για απόσπασμα της χτεσινής θρασύτατης κυβερνητικής ανακοίνωσης, το ύφος γραφής της οποίας παραπέμπει στις όψιμες αντιλήψεις περί... επικοινωνιακής πολιτικής τακτικής των "εκσυγχρονιστών", για τις ανάγκες προπαγάνδισης του Προϋπολογισμού του 1997. Μια ανακοίνωση, η οποία προδίδει τις κυβερνητικές ανησυχίες από την επιτυχία των χτεσινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων, αλλά κυρίως το φόβο ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων.

Πρόκειται για προσπάθεια πλήρους διαστροφής της - εφιαλτικής για πολλούς Ελληνες πολίτες - πραγματικότητας των τελευταίων χρόνων, καθώς οι νεοσυντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη στο χώρο της οικονομίας προωθούνται με τα καταιγιστικά μέτρα σε βάρος του συνόλου του λαού. Πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας αποτελεί ο ισχυρισμός για πραγματικές αυξήσεις 2% στα εισοδήματα των εργαζομένων, πάνω από τον πληθωρισμό, τη στιγμή που είναι γνωστό το μέγεθος των απωλειών που υπήρχε μέχρι σήμερα στα εισοδήματα αυτά και το ουσιαστικό "πάγωμα" των μισθών που προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά. Διαστροφή της πραγματικότητας είναι να αποτολμούν να κάνουν λόγο για συνεχή αύξηση των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι με νομοθετική ρύθμιση αποφασίστηκε η καθήλωση κάθε μορφής επιδότησης για τρία ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με τη χτεσινή κυβερνητική ανακοίνωση, "οι συνολικές δαπάνες κοινωνικής προστασίας θα φτάσουν τα 6,5 τρισ. δραχμές το 1997 ή το 20,1% του ΑΕΠ". Πρόκειται για ένα πελώριο ψέμα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που πριν λίγες μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα, το σύνολο των πρωτογενών δαπανών για την επόμενη χρονιά αναμένεται να περιοριστεί σε κονδύλια που είναι κάτω από 7 τρισ. δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ