Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ταχυδρόμος συνωμοτεί

Παρασκευή σήμερα. Τώρα που ο ήλιος έδυσε, εμείς ξεκούραση αναζητούμε μπροστά στην τηλεόραση και μια ταινία καλή. Ας αποφύγουμε το μάταιο ζάπινγκ και ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα. Ολο και κάτι θα βρούμε. Ετσι, έχουμε και βλέπουμε:

Από το MEGA στη 01.45 "Οι συνωμότες" του Εντουαρντ Ντιμίτρικ.

Πρόκειται για ένα θρίλερ αμερικανικής παραγωγής του 1965, που δεν το έχουμε δει, δεν ξέρουμε αν είναι καλό ή όχι, ξέρουμε όμως πως πρωταγωνιστεί ο Γκρέγκορι Πεκ, τότε που μεσουρανούσε. Και λέμε να το δούμε. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι. Επειτα από ένα μπλακ άουτ σ' έναν ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, ο Τσάρλε Κάλβιν σκοτώνεται πέφτοντας από τον 27 όροφο. Ο Ντέιβιντ, ο συνεργάτης του, σοκαρισμένος από το τρομερό δυστύχημα, προσπαθεί να εγκαταλείψει το κτίριο. Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια πέφτει πάνω σε μια όμορφη κοπέλα η οποία και τον βοηθά να βγουν στο δρόμο. Οταν όμως το φως της μέρας πέφτει πάνω στο πρόσωπο του Ντέιβιντ, εκείνη τον κοιτάζει κατάπληκτη και εξαφανίζεται. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό και ο Ντέιεβιντ θα προσπαθήσει να βρει τη γυναίκα για να του εξηγήσει και να του αποκαλύψει εκείνο που την έκανε να τραπεί σε φυγή.

Από την ΕΤ-1 στις 23.00 "Ο ταχυδρόμος" του Χε Τζαντζούν.

Πρόκειται για ένα κινεζικό δράμα παραγωγής 1995, που βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τον "Χρυσό Αλέξανδρο" στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ενας νεαρός ταχυδρόμος, που κυκλοφορεί ανάμεσα στα γκρίζα τσιμεντένια κτίρια μιας μεγαλούπολης, συνηθίζει να διαβάσει τα γράμματα πριν τα παραδώσει στους παραλήπτες τους. Ετσι, χωρίς να το συνειδητοποιήσει, εμπλέκεται σιγά σιγά σε μια σειρά από σκοτεινά δράματα. Η κινηματογραφική λέσχη της ΕΤ-1, με την ευκαιρία του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφιερώνει τις προβολές της ως το τέλος του μήνα σε μια ανθολογία από τις καλύτερες ταινίες που βραβεύτηκαν τα τρία τελευταία χρόνια στο Διεθνές Φεστιβάλ. Μερικές από αυτές δεν έχουν προβληθεί ποτέ στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και προβάλλονται για πρώτη φορά από την τηλεόραση.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.20 "Κώμα: το μυστήριο του θαλάμου 8" του Ζενεβιέβ Μπιζόλντ.

Μια περιπέτεια μυστηρίου με τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Ρίσταρντ Γουίντμαρκ, που μας οδηγεί στα ίχνη ενός οργανωμένου κυκλώματος δολοφόνων, οι οποίοι, πραγματοποιώντας αδικαιολόγητες επεμβάσεις, θανατώνουν ανθρώπους για να εμπορευτούν αργότερα τα πτώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ