Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Ασχημοι οιωνοί...

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Μισό τόνο εκρηκτικών ανακάλυψαν χτες Βρετανοί στρατιωτικοί σε τρέιλερ στην περιοχή του Αρμάγκ και, κατά τις πρώτες πληροφορίες, αποδίδουν την τοποθέτησή τους, στην περιοχή, στον IRA. Αν και το περιεχόμενο του τρέιλερ δεν ελέγχθηκε πλήρως από τους πυροτεχνουργούς, προληπτικά εκκενώθηκαν πολλά σπίτια στην περιοχή.

Δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική προειδοποίηση για κάποιο χτύπημα, ούτε καμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη. Αλλά στρατιωτικές αρχές του Μπέλφαστ απέδωσαν την ενέργεια στον IRA, ο οποίος έσπασε τον περασμένο Φλεβάρη την 17μηνη εκεχειρία με μια βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο.

Το Βορειοϊρλανδικό, συνολικά, έδειξε να "κολλάει" ακόμη περισσότερο τις τελευταίες μέρες, καθώς ο Τζον Μέιτζορ απαίτησε από τον IRA να αποκαταστήσει μια νέα και "αμετάκλητη" ανακωχή και από το Σιν Φέιν να προβεί σε μια σειρά υποχωρήσεων, σε δηλώσεις του την Πέμπτη.

Αλλά πολιτικοί αναλυτές διατυπώνουν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα καταστεί δυνατόν οι "μετριοπαθείς" του IRA και του Σιν Φέιν να "συγκρατήσουν" τους σκληροπυρηνικούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ