Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Τους ενώνει το παρελθόν, τους χωρίζει το παρόν

Ιωαννίδης και Σούμποτιτς αντίπαλοι σήμερα σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πρώτη τετράδα. Την Κυριακή Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη σημερινή 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 που περιλαμβάνει δυο ντέρμπι. Το κλειστό του ΕΑΚΑ σήμερα και το γήπεδο της Γλυφάδας αύριο έχουν την τιμητική τους, αφού διεξάγονται τα δυο σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι συναντήσεις της ΑΕΚ με τον Αρη και του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Οι ανησυχίες του "ξανθού"

Σήμερα στις 18.45 διεξάγεται το ντέρμπι των "κιτρίνων", όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά κόντρα στο παρελθόν του. Αντίπαλός του η ομάδα με την οποία την πενταετία 85-90 έγραψε ιστορία ο Αρης. Η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αλλά παρ' όλα αυτά τον "ξανθό" ήδη από τα μέσα της εβδομάδας τον "ζώνουν τα φίδια". Δικαιολογημένα, άλλωστε, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη προπόνηση των γηπεδούχων με όλους τους παίκτες παρόντες έγινε μόλις χθες. Οι απουσίες του Μιχάλη Κακιούζη με την Εθνική ομάδα στον Μινσκ και του Κλαούντιο Κολντεμπέλα με την Ιταλία στη Βουδαπέστη δεν άφησαν σε ησυχία τον προπονητή της ΑΕΚ. Ο Κακιούζης έδωσε το "παρών" στη χθεσινή προπόνηση, ενώ ο Ιταλός αναμενόταν, αφού την Πέμπτη το βράδυ αγωνιζόταν στη Βουδαπέστη στον αγώνα της Ιταλία με την Ουγγαρία. Μοιραία λοιπόν, η αγωνία τρώει τον Γιάννη Ιωαννίδη σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ιταλός παίκτης μετά τον αγώνα και βέβαια όλη την ταλαιπωρία που υπέστη ο διεθνής παίκτης ύστερα και από τα αλλεπάλληλα ταξίδια.

Ο Αρης

Στο αντίπαλο στρατόπεδο εν μέσω σεναρίων, για αντικατάσταση των ξένων, που είδαν το φως της δημοσιότητας όλη την εβδομάδα, ο Αρης θα κατέβει στην Αθήνα αποφασισμένος να δείξει τον καλό του εαυτό. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απουσίας του Ναχάρ αφού ο Ολλανδός παίκτης επέστρεψε τραυματίας (διάστρεμμα) από τον αγώνα με την εθνική του στην Κροατία. Ο "Πίξι" όλη την εβδομάδα επιδόθηκε στο να τονώσει την ψυχολογία των παικτών ενόψει του δύσκολου αγώνα, ενώ ας σημειωθεί ότι ο Αρης θα έχει σήμερα και σημαντική βοήθεια από τους οπαδούς του που υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 "Αρειανοί" θα βρεθούν στο κλειστό του ΕΑΚΑ.

Πανιώνιος - Ολυμπιακόςτην Κυριακή

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τον Ολυμπιακό. Ετσι η λίστα των τραυματισμένων απέκτησε νέο μέλος που ακούει στο όνομα του Ντράγκαν Τάρλατς. Ο σέντερ των "ερυθρολεύκων" τραυματίστηκε σε μια ανυποψίαστη φάση στο φιλικό με τον Σπόρτιγκ και η διάγνωση έφερε τα μαύρα σύννεφα αφού διαπιστώθηκε κάκωση στο δάχτυλο. Παρ' όλα αυτά όμως ο Τάρλατς αναμένεται να δώσει κανονικά "παρών" στον αυριανό αγώνα. Στην ομάδα εντάχθηκαν από χθες και οι διεθνείς Σιγάλας και Φασούλας, ενώ ελαφρά προπόνηση μέσα στην εβδομάδα πραγματοποίησαν και ο Τόμιτς με τον Γαλακτερό.

Στη Ν. Σμύρνη τώρα, ενόψει των καθοριστικών εξελίξεων στο θέμα του χορηγού, που αναμένονται από Δευτέρα, ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τους πρωταθλητές. Ο Βλάντο Τζούροβιτς είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστική άνοδο των παικτών του, κάτι που φάνηκε και στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη. Παρά την απουσία του Καρβάλιο οι Νεοσμυρνιώτες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ