Κυριακή 10 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Μάταιος ο κόπος τους

Σαράντα τρία χρόνια έχουν περάσει από την εκτέλεση του Νίκου Πλουμπίδη, στις 14 Αυγούστου 1954 κι ένα πράγμα δεν μπορούν με τίποτε να του συγχωρήσουν οι κάθε λογής αστοί απολογητές. Ακόμη κι αυτοί που αναγνωρίζουν και επικρίνουν ορισμένες - τουλάχιστον - πλευρές του ξενόδουλου, ματοβαμμένου και βαθιά αντιλαϊκού μετεμφυλιακού καθεστώτος.

Ακόμη και σήμερα, δεν μπορούν να του συγχωρήσουν ότι ήταν Κομμουνιστής με κάπα κεφαλαίο. Οτι ταύτισε την τιμή του, την ίδια την ύπαρξή του, ακόμη κι αυτή τη ζωή του, με την τιμή του ΚΚΕ και τις αρχές του Κόμματος, στις οποίες έμεινε αταλάντευτα πιστός, μέχρι που έκοψαν το νήμα της ζωής του οι σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Γι' αυτό και η κομματική στάση αρχών του Ν. Πλουμπίδη βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο όλων όσοι ασχολούνται μαζί του κι επιχειρούν και σήμερα - σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά - να την πλαγιοβάλλουν και να τη συκοφαντήσουν. Μάταιος ο κόπος τους.

Δυστυχώς, για τον Αντ. Καρκαγιάννη, η χτεσινή εκπομπή του στο ρ/σ "Σκάι" δεν ξέφυγε απ' αυτό τον κανόνα. Ολα τ' άλλα δεν ήταν παρά το περιτύλιγμα των πραγματικών επιδιώξεων και στόχων της εκπομπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ