Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Για την κυκλοφορία του "Ρ"

Γ. Α ΧΑΛΑΡΗΣ,Αθήνα: Για τα 22 χρόνια νόμιμης μεταπολιτευτικής παρουσίας σου, ύστερα από 27 χρόνια παρανομίας, εύχομαι να συνεχίσεις να ξεσκεπάζεις τους εκτελεστές των εντολών των "μεγάλων" μας "συμμάχων" της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κτλ. Το κακό όμως είναι ότι δε σε διαβάζουν όλοι όπως θα 'πρεπε. Ο πολύς κόσμος απλά ρίχνει μια ματιά στα περίπτερα.

Πριν καιρό είχα προτείνει να βγάζουμε αφίσα έστω μια φορά το μήνα σε τακτή ημερομηνία, για τις προτάσεις του ΚΚΕ και τον άλλο μήνα τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά και το τι έφταιξε. Μου είπαν ότι το κόστος θα ήταν μεγάλο.

Πάντα κάνω διάφορες σκέψεις και προτάσεις, για το πώς θα ανεβεί η κυκλοφορία του "Ρ", με απώτερο σκοπό την πλατιά, αληθινή ενημέρωση του λαού. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στο Κόμμα, το ΚΚΕ, να 'ναι πάντα δυνατό και να φτάσει ακόμα πιο πάνω.

Ιατρική δεοντολογία

ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,ηθοποιός, Αθήνα: Το Σάββατο 23.11.96 το πρωί - που ως γνωστό τα φαρμακεία είναι κλειστά - κατέφυγα μη έχοντας άλλη επιλογή στο νοσοκομείο της περιοχής μου το ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ - που η κοινωνική προσφορά του είναι γνωστή στους πάσης μορφής πάσχοντες, γιατί ο σύζυγός μου είχε ίλιγγο και έπεσε κάτω από το κρεβάτι του. Με πάρα πολύ κόπο τον μετέφερα στο νοσοκομείο για να του μετρήσουν την πίεση.

Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, όμως βρήκα μια γιατρό και την παρακάλεσα να μας βοηθήσει. Εκείνη αρνήθηκε λόγω των "κανονισμών". Δημιουργήθηκε ένταση, της ζήτησα τ' όνομά της ενώπιον των άλλων αρρώστων και επισκεπτών, οι οποίοι κατέκριναν τη στάση της. Επέμενε να πάρω τον ταλαιπωρημένο και πάσχοντα υπερήλικα σύζυγό μου (93 ετών) και να τον μεταφέρω σε νοσοκομείο που εφημέρευε για να του πάρουν... την πίεση.

Μετά από φασαρία που δημιουργήθηκε ήρθε η προϊσταμένη και του μέτρησε την πίεση, εν μέσω διαμαρτυριών όλων των παριστάμενων.

Κάνω αυτή την καταγγελία, γιατί είναι χρέος των υπευθύνων να προστατεύσουν τη φήμη του ιδρύματος, από μια τέτοια άτεγκτη, νεαρή γιατρό που περιφρονεί και καταπατεί τον ιατρικό της όρκο.

Καθυστέρηση και κρύο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΓΚΙΔΗΣ,Αιγίνιο Πιερίας. Στις 27.11.96 επιβιβάστηκα στην αμαξοστοιχία 1515 του ΟΣΕ στις 15.40 μμ, με προορισμό την Αθήνα στις 21.44 μμ. Θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 5 βαθμοί Κελσίου. Η αμαξοστοιχία έφθασε στην Αθήνα στις 0.40 με 3 ώρες περίπου καθυστέρηση. Και ρωτώ πώς είναι δυνατόν ένα ταξίδι προγραμματισμένο για 6 ώρες τελικά να γίνεται σε 9 ώρες. Και σαν να μην έφθανε αυτό, είχαμε και παντελή έλλειψη θέρμανσης από την αρχή του ταξιδιού. Πώς είναι δυνατόν να δοθεί άδεια για να ξεκινήσει η αμαξοστοιχία χωρίς καθόλου θέρμανση μέσα στο χειμώνα; Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να μας ενημερώσουν για τις συνθήκες αυτές, για να ξέρουμε τουλάχιστον να μην ταξιδέψουμε καθόλου! Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παγιδεύει και ταλαιπωρεί τους ανυποψίαστους επιβάτες με τη νοοτροπία του "οχαδελφισμού" και της αδιαφορίας. Το φαινόμενο, δε, αυτό είναι δυστυχώς συχνό, το ξέρω γιατί κάνω συχνά το δρομολόγιο αυτό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποστομωτική απάντηση στη «μαγική εικόνα» για τα νοσοκομεία (2022-01-26 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία (2013-02-02 00:00:00.0)
Αυταρχισμός χωρίς όρια (2003-05-16 00:00:00.0)
Θύμα ο ασθενής (1998-09-22 00:00:00.0)
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας (1998-08-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στο "Μεταξά" ανέστειλαν στο "Λοιμωδών" (1997-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ