Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να λειτουργήσει ΔΟΥ στον Πολιχνίτο

Την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του τοπικού γραφείου ΔΟΥ Πολιχνίτου (υπάγεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης), επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μαρία Μπόσκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα τονίζει η ερώτηση: Το 1989 με Προεδρικό Διάταγμα συστάθηκε τοπικό γραφείο ΔΟΥ Πολιχνίτου, το οποίο θα υπάγεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, με σκοπό να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Πολιχνίτου και όλων των γειτονικών κοινοτήτων (Λισβόρι, Βασιλικά, Βρίσα, Βατερά, Σταυρός).

Από τότε, αν και έχουν περάσει 7 χρόνια, το συγκεκριμένο γραφείο ακόμη δεν έχει λειτουργήσει με ευθύνη του υπουργείου, που δεν το έχει στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό. Παρότι το υπουργείο επανειλημμένα έχει αναγνωρίσει στα λόγια την αναγκαιότητα και χρησιμότητα λειτουργίας τοπικού γραφείου ΔΟΥ στον Πολιχνίτο, δεν έχει προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τονίζεται στην ερώτηση, είναι να συνεχίζεται η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των φορολογούμενων της περιοχής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να διανύουν απόσταση 50 χιλιομέτρων και να πηγαίνουν στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν στον αρμόδιο υπουργό το ερώτημα, γιατί παρατηρείται τέτοια καθυστέρηση στην υλοποίηση της παραπάνω απόφασης και τι συγκεκριμένα μέτρα θα παρθούν ώστε να λειτουργήσει άμεσα το τοπικό γραφείο ΔΟΥ Πολιχνίτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ