Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλπικο κοινωνικό πρόσωπο

Την ένταξη απολυμένων της Π - Π σε ειδικό καθεστώς επιδότησης της ανεργίας, προβλέπει τροπολογία της κυβέρνησης που ξεπουλά ό,τι απέμεινε

Για οικόπεδα και παλιοσίδερα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ξεπουλήσει τον άλλοτε κολοσσό της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, την "Πειραϊκή - Πατραϊκή",προσπαθώντας παράλληλα να "ντύσει" την εγκληματική αυτή ενέργεια με ένα ψευδεπίγραφο "κοινωνικό" προσωπείο. Στην κατεύθυνση αυτή, και προκειμένου να προλάβει αντιδράσεις, έχει ήδη έτοιμη τροπολογία για ειδική επιδότηση ανεργίας ορισμένων από τους απολυμένους, που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο "σύσταση κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών".

Τη σχετική τροπολογία προσυπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας και αφορά απολυμένους από την Π - Π που παραμένουν άνεργοι, διαθέτουν τουλάχιστον 4.200 ένσημα και έχουν συμπληρώσει για μεν τους άνδρες το 54ο έτος της ηλικίας, για δε τις γυναίκες το 49ο έτος. Σύμφωνα με την τροπολογία οι παραπάνω θα επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ για 36 μήνες με προσαυξημένο κατά 50% το επίδομα ανεργίας, ενώ για ένα επιπλέον χρόνο ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στα ασφαλιστικά τους Ταμεία τα ένσημά τους. Τα άτομα που θα υπαχθούν στην ειδική επιδότηση ανεργίας υπολογίζονται στα 400.

Πρόκειται για ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό κοινωνικό "τρικ", όπως αυτά που αξιοποιήθηκαν για τη συρρίκνωση και το μαρασμό και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, έτσι ώστε η κυβέρνηση να "ρίξει στάχτη στα μάτια" για την αθέτηση ακόμα και αυτής της δέσμευσής της για επαναλειτουργία των εργοστασίων της Πάτρας και της Χαλκίδας.

Εμμένοντας δογματικά στην πολιτική των εκποιήσεων, η κυβέρνηση προχωρά στον πλειστηριασμό των - αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών - περιουσιακών στοιχείων της Π - Π, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να υφίσταται ο 4ος διαγωνισμός, αφού τυπικά δεν έχει κηρυχτεί άγονος. Αλλωστε οι όροι, κάτω απ' τους οποίους προκηρύχτηκε ο 4ος διαγωνισμός, οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα της επιχείρησης κομμάτι κομμάτι, προς δόξαν ξένων και ντόπιων ανταγωνιστικών συμφερόντων, που δε θέλανε την επαναλειτουργία της Π - Π ή είχαν βάλει στο "μάτι" τα αποθηκευτικά συγκροτήματα Βαρυμπόμπης - Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ