Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αποδοκιμάστηκε ο Νεμπιόλο

Ο Πρίμο Νεμπιόλο "πλήρωσε" με τις αποδοκιμασίες του κόσμου την προσπάθεια υπονόμευσης του ΑΘΗΝΑ '97. Ο Ιταλός πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΙΑΑΦ) ενοχλήθηκε έντονα από τα "γιούχα" του κοινού στο Ολυμπιακό Στάδιο κατά τη διάρκεια της απονομής στους νικητές του μαραθωνίου και έτσι προέβη σε μια σειρά ενέργειες που κάθε άλλο παρά αρμόζουν στο ρόλο του. Συγκεκριμένα: Ο "ντόκτορ" δεν κατέβηκε - όπως όριζε το πρωτόκολλο - στον αγωνιστικό χώρο για την εκδήλωση παραλαβής - παράδοσης της σημαίας της ΙΑΑΦ από την Αθήνα στη Σεβίλλη και στη θέση του παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Ούγγρος Ιστβαν Γκιουλάι. Στη συνέχεια ο Ιταλός παράγοντας αρνήθηκε να χαιρετήσει την Α. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ενώ είχε έντονη συζήτηση με τον υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΙΑΑΦ, όπως και όλα τα μέλη της (πλην του Κροάτη Τάκατς) δεν ήταν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Α. Φούρας στις εγκαταστάσεις του τένις στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Νεμπιόλο δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται τις αποδοκιμασίες του κόσμου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια από τα ίδια είχαμε και στο προηγούμενο πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ και το είχε... εισπράξει από τους Σουηδούς φιλάθλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ