Κυριακή 29 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Οταν η Ευρωπαϊκή Ενωση μας στραγγαλίζει...

(..εμείς τι πρέπει να κάνουμε;)

Η κατάργηση της ελληνικής γλώσσας δεν είναι καταιγίδα εν αιθρία. Σε ανύποπτο χρόνο, θα έλεγα, όταν ακόμη δεν υπήρχε Μάαστριχτ, αλλά η Συνθήκη της Ρώμης, όπως το Δεκέμβρη του 1979, το ΚΜΕ πραγματοποίησε μια πλατιά σύσκεψη με θέμα: "ΕΟΚ και οι συνέπειες από την ένταξή μας σ' αυτήν". Το θέμα ήταν σοβαρό και γι' αυτό προσκλήθηκαν, πέρα από το χώρο της Αριστεράς, προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής, όπως ο κ. Πεπελάσης, διοικητής της ΑΤΕ τότε, ο κ. Ζολώτας, και άλλοι. Σ' έναν όμως θα σταθώ, στον κ. Πλασκοβίτη, τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αργότερα ευρωβουλευτή, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε: Η ΕΟΚ πέραν των άλλων οικονομικών και πολιτικών συνεπειών θα μας καταργήσει τη γλώσσα και τη θρησκεία, ακόμα και κάθε ίχνος από την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αυτά πριν από 14 χρόνια, που δεν τα πήρε υπόψη της καμιά κυβέρνηση, κανένας πολιτικός. Αλλά ας έρθουμε κοντά, πριν δυο χρόνια, το 1992, όταν ήρθε στη Βουλή η επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, το Κόμμα και ο "Ριζοσπάστης" δημοσίευσε το περιεχόμενο της συνθήκης, που μας τινάζει στον αέρα σαν έθνος, και δεν είναι μόνο το θέμα της γλώσσας, είναι και η "Λευκή Βίβλος", που είναι η συμπυκνωμένη ουσία του Μάαστριχτ, που στερεί κάθε κοινωνική παροχή και την προστασία της μητρότητας, δηλαδή την ίδια την πηγή της ζωής. Γι' αυτό, μπροστά σ' αυτήν τη βαριά θηλιά, που βάζει στον ελληνικό λαό η συνθήκη αυτή, το ΚΚΕ πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα.

Οχι πως το ΚΚΕ ήταν σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε όχι στο Μάαστριχτ. Το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά το Κόμμα θα είχε τη δυνατότητα, να διαφωτίζει το λαό για τη συνθήκη και, επόμενα, γι' αυτά που σήμερα τον ξαφνιάζουν. Γιατί αυτές τις μέρες αναστατώθηκε σύσσωμα ο αστικός Τύπος και κατακεραυνώνει τη γαλλική προεδρία; Και γιατί δεν υποστήριξαν την πρόταση του Κόμματος για δημοψήφισμα; Λέτε να είχαν άγνοια της πραγματικότητας; Ασφαλώς όχι. Εθελοτυφλούν, γιατί ακούνε τη φωνή του Κυρίου τους και όχι του Λαού.

...Αύριο θα καταργήσουν και τη δραχμή και μεθαύριο την οντότητά μας σαν κράτος, μ' έναν τοποτηρητή που μπορεί ούτε καν να είναι Ελληνας.

Ναι, τώρα χρειάζεται, όχι ένα παμμακεδονικό συλλαλητήριο, τύπου "η Μακεδονία είναι ελληνική", αλλά ένα πανελλαδικό πανεθνικό συλλαλητήριο σωτηρίας του έθνους, για να μπει φραγμός στην ιμπεριαλιστική, καπιταλιστική ολοκλήρωση. Κύριοι, "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκο από τα κάτω σε ΕΕ και ΔΝΤ (2010-04-27 00:00:00.0)
Θεσμοθετούν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων (2008-03-07 00:00:00.0)
Ενάντια στο Ευρωσύνταγμα (2004-05-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-05-15 00:00:00.0)
Αποκαλυπτική ομολογία (1998-03-18 00:00:00.0)
Ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης (1996-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ