Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγριεύει η "Τρίαινα"

Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα. Σύσκεψη του σωματείου των εργαζομένων με τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αναγκαίος ο συντονισμός

Φραγμό στο ξεπούλημα,που έχει πλέον δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αποφάσισαν να βάλουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ναυπηγείου.

Σήμερα οι εργαζόμενοι απεργούν για δύο ώρες από τις 9 ως τις 11 το πρωί.Παράλληλα, θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο του ναυπηγείου, προκειμένου να ενημερωθούν από το σωματείο για τις εξελίξεις στην υπόθεση της πώλησης. Επίσης το σωματείο αποφάσισε την ερχόμενη Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στα πλαίσια της οποίας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας.

Χτες το Σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, "Η ΤΡΙΑΙΝΑ", συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ΓΣΕΕ να συμπαρασταθεί ενεργά σε κάθε αγωνιστικό βήμα των εργαζομένων, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και να γίνουν κοινές παρεμβάσεις προς τα κόμματα της Βουλής. Επίσης η ΓΣΕΕ θα στείλει εγκύκλιο προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων του ναυπηγείου. Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία για την προώθηση της τροπολογίας που έχει συνταχτεί από τα υπουργεία Βιομηχανίας και Οικονομικών,με την οποία η κυβέρνηση παραδίδει εσπευσμένα και χωρίς όρους το ναυπηγείο στους ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Κοντάκης τόνισε ότι το σύνολο των εργαζομένων του ναυπηγείου είναι αποφασισμένο να αντισταθεί στο οικτρό ξεπούλημα του ναυπηγείου που προωθείται και μάλιστα με τρόπο αδιαφανή και χαλκευμένα στοιχεία".

Στη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε από συνδικαλιστές του ναυπηγείου η ανάγκη του συντονισμού δράσης τόσο με τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής όσο και με τους εργαζόμενους των άλλων ΔΕΚΟ που αντιμετωπίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Χρήστο Πρωτόπαππα,θα εξεταστεί αν το επιτρέψουν οι συγκυρίες... Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιώργος Μαυρίκος επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια ο αγώνας που ξεκινάει να φέρει αποτελέσματα με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει οι μορφές πάλης να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και ότι θα πρέπει με σαφήνεια να εκφράζονται οι θέσεις των εργαζομένων. "Πρέπει να είναι ξεκάθαρο - τόνισε - ότι παλεύουμε για δημόσιο ναυπηγείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ