Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα το συνέδριο του ΕΚ Πειραιά

Η ΔΕΣΚ καλεί τους αντιπροσώπους να ενισχύσουν με την ψήφο τους την ταξική, αγωνιστική, περήφανη πορεία της οργάνωσης, να πουν ΟΧΙ στην ηττοπάθεια και τους συμβιβασμούς

Με τη συμμετοχή 370 αντιπροσώπων, αρχίζει σήμερα το απόγευμα το τακτικό εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ η ψηφοφορία για την εκλογή νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα αρχίσουν στις 23 του μήνα.

Οπως αναφέρθηκε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της απερχόμενης διοίκησης, φέτος οι σύνεδροι είναι κατά 120 άτομα λιγότεροι, από εκείνους που εξέλεξαν το '92 την απερχόμενη διοίκηση, κυρίως εξαιτίας της μείωσης ψηφισάντων, που παρατηρήθηκε στις τελευταίες εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων. Σύμφωνα, εξάλλου, με απόφαση της απερχόμενης διοίκησης, δε θα γίνουν δεκτοί 55 αντιπρόσωποι εκείνων των ναυτεργατικών ενώσεων, που επιμένουν να διατηρούν καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα, αγνοώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΕΚ να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Καταγγέλλοντας, εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης, την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που διαιωνίζει ουσιαστικά τα καλπονοθευτικά συστήματα στο ναυτεργατικό χώρο, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γ. Μίχας, σημείωσε ότι "το ΥΕΝ, κάτω από την πίεση των εφοπλιστών αντιδρά στον εκδημοκρατισμό".

Η ΔΕΣΚ

Με διακήρυξή της προς τους συνέδρους και τους εργαζόμενους του Πειραιά ηΔημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη (ΔΕΣΚ) ασκεί κριτική σε πολλές πλευρές της δράσης της απερχόμενης διοίκησης και την ευθυγράμμισή της στα βασικά ζητήματα με τη συμβιβαστική γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Για το λόγο αυτό καλεί τους αντιπροσώπους να καταψηφίσουν το διοικητικό απολογισμό και να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους της, ενισχύοντας έτσι την ταξική, αγωνιστική, περήφανη πορεία του ΕΚΠ. Να στείλουν επίσης στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ αντιπροσώπους που θα σταθούν αντάξιοι των προβλημάτων της εργατικής τάξης και θα κλείνουν το δρόμο στην επιδιωκόμενη αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ, που θα γεννήσει νέα δεινά για το εργατικό κίνημα.

Βασικά μέτωπα πάλης για τη ΔΕΣΚ είναι: Ο αγώνας ενάντια στην αποβιομηχάνιση και στην ανεργία, που στον Πειραιά έχει εκτιναχτεί στο 17%. Η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η αποτροπή του συνεχιζόμενου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα του επιχειρούμενου εντός των ημερών εγκλήματος κατά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ανάσχεση της σφοδρής επίθεσης που, με ευαγγέλιο τη "Λευκή Βίβλο", επιχειρεί να πισωγυρίσει τις εργασιακές σχέσεις στον Μεσαίωνα. Ο εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και γενικά η αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων των ναυτεργατών. Ο εξανθρωπισμός των συνθηκών εργασίας κλπ. Διατυπώνοντας, εξάλλου, σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη κλαδικών πολιτικών στη ναυπηγική βιομηχανία, τη λιπασματοβιομηχανία, την αμυντική βιομηχανία, τη φαρμακοβιομηχανία, την καπνοβιομηχανία, την κλωστοϋφαντουργία κλπ, η ΔΕΣΚ επισημαίνει: "Ποιοι ξεχάσανε και γιατί αλλάξανε θέσεις; Ας απαντήσουν γιατί απορρίπτουν συνεχώς τις εκκλήσεις μας και καταψηφίζουν προτάσεις για τη δημιουργία μετώπου αντίστασης,υπερασπίζοντας την όποια παραγωγική βάση έχει απομείνει στη χώρα; Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μέσα από το συνέδριό του πρέπει να πάρει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Μόνο η ενωμένη και συντονισμένη δράση μπορεί να βάλει φρένο στην κυβερνητική αδιαλλαξία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ