Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κατηγορίες ενάντια στην Ελλάδα

ΑΓΚΥΡΑ.-

Η Αστυνομία της Σμύρνης με χτεσινή ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ένα στέλεχος του ΡΚΚ που συνελήφθη την Κυριακή στη Σμύρνη έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα.

Ο Νουρί Ακμπουλούτ, υπεύθυνος του ΡΚΚ για την περιοχή των τουρκικών παραλίων του Αιγαίου, κατηγορείται από την τουρκική Αστυνομία ως υπεύθυνος για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Σμύρνης τον περασμένο Οκτώβρη, την παραμονή του γιορτασμού της Ημέρας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην επίθεση αυτή είχε σκοτωθεί ένα άτομο και είχαν τραυματιστεί άλλα 21. Σύμφωνα με τον διοικητή της Αστυνομίας της Σμύρνης, ο Ακμπουλούτ ομολόγησε ήδη την ενοχή του και παραδέχτηκε ότι έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική Αστυνομία και, μάλιστα, της περιοχής της Σμύρνης ανακοινώνει πως αντάρτες του ΡΚΚ ομολογούν ότι έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα. Τις κατηγορίες αυτές, ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά.

  • Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου απηύθυνε χτες επιστολή προς την πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, με την οποία της ζητά να προχωρήσει (επιτέλους!) στην αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση των άρθρων του που περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης, όπως, άλλωστε, έχει και η ίδια δυο φορές υποσχεθεί. Το Ινστιτούτο ζήτησε ακόμη από την Τσιλέρ να επιτρέψει την κυκλοφορία της φιλο - κουρδικής εφημερίδας "Οζγκιούρ Ουλκέ", παύοντας τις αστυνομικές παρεμβάσεις. Η "Οζγκιούρ Ουλκέ" άρχισε να κυκλοφορεί τον Απρίλη του 1994, προς αντικατάσταση άλλης φιλο - κουρδικής εφημερίδας που απαγορεύτηκε και μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πολλά φύλλα της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ